Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alle handtekeningen onder Flevolandse Energie Agenda

Twintig deelnemende partijen werken samen aan energieneutraal Flevoland

Met de handtekening van Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI, zijn alle twintig handtekeningen onder de Flevolandse Energie Agenda (FEA) gezet. Gedeputeerde Jop Fackeldey ging afgelopen weken langs bij alle deelnemende partijen: “Nu alle handtekeningen binnen zijn, kunnen we volop aan de slag om de gezamenlijke ambities ook écht waar te maken.”

Flevoland loopt voorop als het gaat om duurzame energie. De provincie staat echter wel voor een grote verandering. Daar waar zo veel mogelijk duurzame energie eerst een streven was, zijn er nu harde afspraken gemaakt om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Flevoland sluit op deze manier aan bij de landelijke ambitie. Om dit te kunnen realiseren is samenwerking nodig. De kracht van de Flevolandse Energie Agenda zit dan ook in de samenwerking tussen de twintig deelnemende partijen.

Hage de Vries, directeur DE-on: “DE-on maakt meters in de realisatie van allerlei duurzame energie- en energiebesparingsprojecten in de Provincie Flevoland. Daar kan nóg meer gebruik van worden gemaakt. Door samen te werken met de deelnemende partijen van de Flevolandse Energie Agenda kunnen we veel kennis en ervaring uitwisselen én elkaar helpen en stimuleren de energietransitie in Flevoland verder de versnellen. DE-on kan helpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van duurzame energie- en energiebesparings-projecten. Hiervoor zetten wij onze kennis, financiële mogelijkheden en netwerk in.”

Bekijk de Flevolandse Energie Agenda (FEA) hier.

Deelnemende partijen

Naast de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland doen er negentien andere partijen mee met de Flevolandse Energie Agenda. Dat zijn: Alliander, De Energieke Regio, de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, HVC, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, Netwerk Energieneutraal Noordoostpolder, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Oost Flevoland Woondiensten, Provincie Flevoland, Stichting Wageningen Research, Instituut Wageningen Plant Research UNETO-VNI, VNO-NCW Midden, Waterschap Zuiderzeeland, Woonpalet. Jop Fackeldey: “Deze mix van overheden, organisaties en anderen laat zien dat de ambities van de Flevolandse Energie Agenda breed gedragen worden.”

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.