Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Batterij voor opslag overtollige zonne- en windenergie in Lelystad in gebruik genomen

Vorige week is de krachtigste batterij van Nederland in gebruik genomen. De batterij die in Lelystad is geplaatst, heeft een vermogen van twaalf megawatt, waarmee maar liefst 5.000 huishoudens van elektriciteit kunnen worden voorzien.

De batterij zorgt ervoor dat overtollige zonne- en windenergie overdag wordt opgeslagen, zodat deze energie ‘s avonds kan worden gebruikt. Ook zorgt de batterij voor continuïteit op momenten dat de zon niet schijnt of dat er weinig wind staat. Dit wordt nu veelal nog geregeld door kolen- en gascentrales die voor balans in het elektriciteitsnetwerk zorgen. Door de komst van de batterij is dit steeds minder nodig.

Energie Expertisecentrum Flevoland kan helpen

Om ervoor te zorgen dat in heel Nederland duurzame energie niet verloren gaat, zijn er veel meer van dit soort batterijen nodig. In de provincie Flevoland kan Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpen met de ontwikkeling, realisatie en financiering van zowel grote als kleine opslagprojecten. Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs voor meer informatie: 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Ontwikkelen, realiseren en financieren

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie. Het doel van EEF is het versnellen van de Flevolandse energietransitie. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpt het ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hiervoor heeft de provincie middelen toevertrouwd waarmee EEF in elke fase van een project kan helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bron foto en video: Omroep Flevoland.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.