Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijzonder Maatwerk Financiering: Kramer Fish BV

Zo nu en dan krijgen onze energie-experts bij Energie Expertise Flevoland (EEF) een bijzondere aanvraag voor een maatwerk financiering. Zo kreeg energie-expert Philip de Jong onlangs het verzoek om te helpen bij de financieringsaanvraag  van een innovatieve koelvriescel voor Kramer Fish BV uit Urk. Binnenkort keert EEF de financiering aan Kramer uit. ‘Duurzaamheid gaat niet alleen over het opwekken, maar ook over slim besparen,’ zegt Philip.  

Kramer Fish BV, een groot bedrijf op Urk dat vis(producten) opslaat en verwerkt,  

streefde ernaar hun energieverbruik te verlagen en tegelijkertijd hun productieproces duurzamer te maken. De uitdaging was om financiering te verkrijgen voor een koelvriescel die niet alleen efficiënter werkt dan traditionele modellen, maar ook gebruik maakt van een klimaatvriendelijk koudemiddel. Mocht er iets gebeuren waardoor het koudemiddel vrijkomt, heeft dat een lagere impact op het milieu dan wanneer dat gebeurt met een traditionele koudemiddelen.  ‘Het is een efficiëntere en klimaatvriendelijkere keuze,’ zegt Philip. ‘Het resultaat voor Kramer? Een aanzienlijke besparing op de energierekening.’ 

Naast de koelvriescel heeft Kramer ook geïnvesteerd in zonnepanelen, wat hun verduurzamingsproces verder versterkt. Philip benadrukt: ‘Dit project is echt een voorbeeld van hoe bedrijven verder kijken dan de gebruikelijke opties, zoals LED-verlichting of warmtepompen. Met deze nieuwe koelvriescel zetten ze significante duurzaamheidsstappen.’ 

Ondernemer aan het woord 

Jarina Kramer deelt haar ervaringen met EEF: ‘Wij waren al bekend met EEF, nadat ze ons eerder hebben geholpen met de financiering voor ledverlichting in onze vriescel, wat zeer goed is bevallen. Toen kwam de tweede uitdaging met deze koelvriesinstallatie, en door de positieve ervaringen besloten we opnieuw voor EEF te kiezen. Hun benadering is altijd begrijpelijk en klantgericht. Als we vragen hadden, werden deze snel en duidelijk beantwoord. De praktische hulp van Philip was fijn. Dankzij deze succesvolle samenwerking hebben we nu een efficiëntere koelvriesinstallatie die zeker bijdraagt aan energiebesparing, al moeten we de exacte cijfers nog zien. Dit heeft ons gemotiveerd om verder te kijken naar verduurzaming op meer locaties. Ik zou zeker andere ondernemers aanraden om contact op te nemen met EEF voor hulp; ze bieden niet alleen voordelige opties, maar ook een aangename en persoonlijke service.” 

Samen versnellen we de energietransitie 

Wij brengen onze eigen (onafhankelijke) kennis en ervaring in én helpen jou met het vinden van de juiste partners om uw duurzame project écht van de grond te krijgen. Kun je wel wat hulp of financiering gebruiken bij jouw plannen om te verduurzamen en energie te besparen?  EEF kan jou helpen.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.