Zoek
Sluit dit zoekvak.

CO2 neutraal stoken met houtsnippers

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Bron: Column Hage de Vries, directeur Stichting DE-on in Weekbericht Provincie Flevoland.

Het is herfst… de dagen worden korter, het wordt kouder buiten en we hebben weer behoefte aan warmte in huis. De verwarming wordt met dit gure flink opgedraaid of de open haard gaat aan. Van het totale energiegebruik in de koude maanden in Nederland gaat zelfs 40% naar de verwarming in huis.

Provincie Flevoland wil samen met Stichting DE-on zorgen voor een klimaatneutrale provincie in 2030. Grote stappen worden inmiddels gezet. De provincie loopt zelfs voorop als het gaat om duurzame energieinitiatieven. Als alternatief voor aardgas in de koude maanden kan het CO2 neutraal stoken met houtsnippers een uitkomst bieden.

Resthout: niet voor de open haard

Wist u dat… hout een milieuvriendelijke en economische brandstof is voor moderne verwarmingssystemen? Nee? Samen met warmteproducent BeGreen wordt het warmtenet in Lelystad, dat nu nog voor het grootste deel op gas wordt verwarmd, uitgebreid met een duurzame, houtgestookte warmtecentrale. Hierbij wordt resthout uit de natuur niet gebruikt voor in de open haard, maar gebruikt om milieuvriendelijke en economisch warmte op te wekken. De CO2-uitstoot van een houtwarmtestation is minstens 90% lager dan die van een gasgestookte installatie. Hiermee kunnen we dus grote stappen zetten. Met een kleine impact voor de burger en een grote impact voor een klimaatneutrale provincie!

Duurzame warmte

Hoe mooi is het dat de Ledystedelingen binnenkort CO2 neutraal kunnen stoken met houtsnippers? Een fantastische ontwikkeling! De transitie van aardgas naar duurzame grondstoffen voor warmte in huis is met de ontwikkeling van duurzame warmtecentrale goed onderweg. Wilt u meer weten? Kijk dan op deonflevoland.nl of begreenenergy.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.