Zoek
Sluit dit zoekvak.

De droom van akkerbouwer Jur Veenink? Een tractor op waterstof!

In Zeewolde staat een bijzonder akkerbouwbedrijf, waar biologische landbouw en duurzame energie hand in hand gaan. Samen met zijn vader teelt de eigenaar Jur Veenink biologische landbouwproducten zoals aardappelen, pastinaak, bloemkool en uien. Maar dat is niet alles! Deze boerderij produceert namelijk al jaren windenergie en in 2011 legden zij al zonnepanelen op het dak. Hun doel? Geen carbon footprint meer! Kijk hier de video.

Momenteel zijn ze bezig met de bouw van een schuur waar nog meer zonnepanelen op komen te liggen. Het bijzondere is dat ze deze zonnepanelen samen met de windenergie terug kunnen leveren. Door de wind- en zonne-energie te combineren, kunnen ze het net op. Voor jonge ondernemers die zich het verduurzamen van hun bedrijf nog niet kunnen bekostigen, heeft Jur een tip: laat je adviseren door partijen die verstand hebben van duurzaamheid. Er zijn subsidies beschikbaar en er zijn mogelijkheden om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Bij Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) zijn we blij om te zien dat bedrijven bijdragen aan een duurzamere toekomst. Wil jij als ondernemer je bedrijf verduurzamen? We hebben verschillende mogelijkheden om jouw plannen te financieren of neem dan contact op met ons op. We helpen je graag verder.

 

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.