Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Gebroeders Ras plaatst zonnepanelen als antwoord op netcongestie

Het elektriciteitsnet staat onder druk. Netcongestie is aan de orde van de dag. Bedrijven en organisaties worstelen daardoor met complexe energievraagstukken. Ook Vishandel Gebr. Ras op Urk heeft ermee te maken.

Om de grote hoeveelheden verse vis dagelijks te kunnen koelen met ijs, gebruikt dit bedrijf veel energie. Vanwege onvoldoende capaciteit op het elektriciteitsnet kwam de productie van ijs in het bedrijf onder druk te staan. Het bedrijf overschreed de gecontracteerde transportcapaciteit meermalig en Liander kaartte dit aan bij Gebr. Ras.

EEF werd gevraagd om mee te kijken waarom de overschrijdingen plaatvonden en hoe dit voorkomen kon worden. ‘Samen zochten we naar een oplossing en die vonden we! zegt bedrijfsleider Jan Ras.

EEF hielp met de realisatie en financiering van zonnepanelen op het dak van het bedrijf. ‘EEF begeleidde ons bij het gehele traject, van offerte tot financiering en uiteindelijk de plaatsing van de zonnepanelen,’ vertelt hij. Door zonnepanelen te plaatsen wordt een deel van de elektriciteit zelf opgewekt en hoeft er minder vermogen van het elektriciteitsnet worden afgenomen.

Verduurzamen kan op veel manieren. EEF weet hoe! Met onze expertise en ons netwerk kunnen wij jou helpen met het van de grond krijgen van jouw duurzame project. Daarnaast kunnen we jouw duurzame project, groot of klein, financieren. Wil je weten wat EEF voor jou kan betekenen?

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.