Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE-on ondersteunt energiebesparing bij organisaties

Energiebesparing is de eerste stap in het verduurzamen van uw organisatie en tevens een gemakkelijke manier om uw energierekening te verlagen, mits u weet waar op u op moet letten.

Er zijn veel mogelijkheden om het energieverbruik te reduceren en toch (of juist daardoor) vinden veel organisaties het lastig om met besparen te beginnen.

Hoe kan ik besparen op het energieverbruik van mijn organisatie?

Als eerste moet u (laten) achterhalen welke energiebesparende maatregelen voor uw organisatie het meest interessant zijn; dit kan door het (laten) uitvoeren van een energiescan. Wanneer u een goed beeld heeft van de mogelijke energiebesparingen, is het tijd om actie te ondernemen. Met een strategische aanpak en inzicht in het financiële aspect van de maatregelen, kunt u uiteindelijk overgaan op uitvoering en hiermee energiebesparing realiseren. Hierna houdt het niet op! Een kwalitatieve energie-monitoring is cruciaal in het behouden van het besparende effect van de maatregelen.

Energiebesparingsproces

  • Stap 1: Analyseren van het energieverbruik
  • Stap 2: Inzicht in passende maatregelen
  • Stap 3: Onderzoeken financieringsmogelijkheden en inpassing in het onderhoudsplan
  • Stap 4: Opstellen plan van aanpak
  • Stap 5: Realisatie maatregelen
  • Stap 6: Monitoren van het energieverbruik (en de gerealiseerde besparing)
Om de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen inzichtelijk te maken heeft DE-on onderstaande infographic samengesteld:

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.