Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je gaat er energie van krijgen: de volgende virtuele energietour van de FEA komt eraan!

Het is weer tijd voor een virtuele energietour door een steeds meer CO2-neutraal Flevoland!

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is lid van de Flevolandse Energie Agenda (FEA). Door samen te werken met de deelnemende partijen van de FEA kunnen we veel kennis en ervaring uitwisselen én elkaar helpen en stimuleren de energietransitie in Flevoland verder de versnellen. Op 25 juni a.s. wordt de virtuele energietour voor de tweede keer georganiseerd langs een aantal duurzame projecten, verhalen en initiatieven in Flevoland. Één daarvan is De Kapitein waar EEF een financiering voor heeft verstrekt.

De FEA zegt in de uitnodiging: “Er zijn zoveel mooie en inspirerende projecten in Flevoland, die alle aandacht verdienen. Daarom willen we, weer in samenwerking met de Expeditie Flevoland zo snel mogelijk een vervolg geven op het (succesvolle) eerste deel van de energietour. Net als de eerste livestream, gaan we samen met jou op ontdekkingsreis langs vernieuwende initiatieven en peilen we of de energietransitie bij de Flevolanders leeft. Ons belangrijkste doel is dat jij er heel veel energie en inspiratie van krijgt. Het enige wat je nodig hebt, is een link, een goede verbinding en je eigen stoel.”

Datum: vrijdag 25 juni a.s.
Tijd: van 15.30 – 17.30 uur
Meld je hier aan om mee te gaan!

Programma

– Optreden van zangeres Charine, bekend van The Voice of Holland.

– Energietransitie? Wat is dat? Jop Fackeldey (gedeputeerde Provincie Flevoland) gaat in gesprek met studenten.

– Bauke van Veen (Vleesch & Co) vertelt vol smaak over de Flevour Box, een inspirerend samenwerkingsverband van voedselproducenten uit Flevoland.

– Lidl laat haar meest duurzame supermarkt van Nederland in Oosterwold zien waar wel heel bijzonder isolatiemateriaal is gebruikt.

– Ton van Kampen van Allgo/Keolis neemt onze Energiereporter mee op reis in een elektrische bus en op de fiets.

– Charlotte Schreuders van De Kapitein vaart met onze Energiereporter door Almere en vertelt over de mooie samenwerking met het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) waardoor zij haar vloot kon elektrificeren. Lees hier meer over onze samenwerking.

– Bram Peters van Save Plastics ziet het als zijn missie om zoveel mogelijk afvalplastic uit de verbrandingsoven te redden door het plastic om te zetten in een nieuwe grondstof. In een reportage laat hij precies zien hoe hij dat doet.

– Jim van der Wardt (TheCrazySmile) bezoekt de fabriek van Bram Peters en vertelt in de studio wat hij van het ‘nieuwe’ plastic uit de fabriek van Bram heeft gecreëerd.

– Thijs Homan, docent Windesheim, vertelt hoe mobiliteit een grote rol speelt in de energietransitie.

De Energietour belooft een dynamische show te worden. Een afwisselende mix van videoreportages op locatie, energieke tafelgesprekken, straatinterviews en livemuziek.

Heb je vragen? Dan kun je die tijdens de livestream in de chat stellen.

Aanmelden

Laat je inspireren en reis op vrijdag 25 juni mee! Meld je hier aan. Na aanmelding ontvang je vooraf aan de virtuele energietour van de FEA een mail met een link om online deel te nemen.

De Flevolandse Energie Agenda

In 2050 moet heel Nederland -en dus ook de provincie Flevoland- CO?-neutraal zijn. Deze landelijke ambitie kan alleen gerealiseerd worden als er voldoende maatschappelijk draagvlak is en intensief samengewerkt wordt aan de energietransitie. Om dit draagvlak te creëren, is de Flevolandse Energieagenda (FEA) in het leven geroepen. DE-on is -samen met een mix van overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven- partner van de FEA.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.