Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE-on financiert verduurzamingsmaatregelen De Frietboerderij in Oosterwold

Ondernemers Thijs Hazekamp en Mike van der Wijk openen begin van de zomer 2020 aan de rand van Oosterwold -het groene gebied tussen Almere en Zeewolde waar ruimte is voor inwoners en ondernemers om creatief te bouwen- ‘De Frietboerderij’. Een onderneming gericht op de kernwaarden van de toekomst: duurzaam, sociaal en betrokken. Om hun unieke duurzame project te kunnen realiseren, hebben Hazekamp en Van der Wijk een Standaard Financiering van DE-on ontvangen.

De aardappelen die worden gebruikt voor het bakken van de verse friet op De Frietboerderij komen deels van eigen land en deels van aardappelboer Van Beusichem. Van Beusichem is gevestigd in Zeewolde aan de rand van Oosterwold. Ook worden er ambachtelijke snacks en ijs gemaakt en verkocht. Ook hiervoor komen de meeste grondstoffen van het eigen land en uit de grote moestuin. De boerderij en het friethuis worden duurzaam gebouwd en zijn grotendeels zelfvoorzienend.

Karen Friele, Adviseur Projectontwikkeling bij DE-on: “Met de Standaard Financiering financieren we voor De Frietboerderij verschillende verduurzamingsmaatregelen zoals de isolatie van het pand en een lucht-water warmtepomp. Wanneer het elektriciteitsnet het weer toe laat, zijn er ook plannen om zonnepanelen op het dak van het pand te leggen.” 

Ook financiering voor uw duurzame project nodig?

De hoge aanvangsinvestering van duurzame energieprojecten is vaak een drempel voor organisaties en mkb’ers. Met de Standaard Financiering verstrekt DE-on leningen om deze drempel verlagen en meer organisaties en mkb’ers in de provincie de kans bieden om een duurzaam energieproject te ontwikkelen.

Vraag vandaag nog uw Standaard Financiering aan! Regel in slechts vier simpele stappen in korte tijd de financiering van uw duurzame-energie of energiebesparing project hier.

Duurzaam Oosterwold

Oosterwold is een nieuw woon- en werkgebied tussen Almere en Zeewolde en is ontwikkeld rondom duurzaam wonen en werken. Het gebied is 4.300 hectare groot en wordt ontwikkeld door particuliere opdrachtgevers, collectieven en projectontwikkelaars. De rol van de gemeent is minimaal en het ondernemerschap wordt overgelaten aan bewoners en toekomstige middenstand. DE-on helpt ook Bakkerij de Tureluur en adviesbureau Oudeman die in Oosterwold duurzaam gaan bouwen.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.