Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE-on Flevoland gaat verder onder de naam Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF)

Onafhankelijk duurzaam energieadvies én financiering voor ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties
Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (Stichting DE-on) gaat verder onder de naam Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). In het voorjaar van 2019 gaf gedeputeerde Jop Fackeldey het officiële startschot voor EEF als onderdeel van DE-on. Waarbij EEF voor onafhankelijk advies ingeschakeld kan worden om duurzame energieprojecten van de grond te krijgen, heeft DE-on voor elk project een financieringsoplossing. Door verder te gaan onder één naam: Energie Expertisecentrum Flevoland, wil de stichting herkenbaar naar buiten treden en zoveel mogelijk ondernemers in de provincie bereiken.

Directe aanleiding voor de nieuwe naam is de heldere strategie en ambitie van EEF om als onafhankelijke adviseur én financier samen met ondernemers, instellingen, energiecoöperaties en gemeenten in de provincie Flevoland de energietransitie te versnellen en daarmee de lokale economie te versterken. Daarbij wordt samen met de provincie gestreefd naar een volledig CO2-neutraal Flevoland in 2050.

Jop Fackeldey, gedeputeerde: “Om dat te realiseren pakken we elke uitdaging richting een duurzamer Flevoland met beide handen aan. Met EEF willen we ervoor zorgen dat bedrijven en instellingen hun ideeën voor energiebesparing en energieopwekking kunnen realiseren. EEF doet dit door het bieden van zowel kennis als ondersteuning en financiering.”

Herkenning

Het afgelopen jaar heeft EEF, als onderdeel van Stichting DE-on, al veel partijen succesvol kunnen helpen. Denk aan projecten als zonne-energie, biomassa, biogas, duurzame warmte en ledverlichting. Daar komen maandelijks mooie projecten bij.

Willem Enklaar, directeur EEF: “Met de naamsverandering naar Energie Expertisecentrum Flevoland willen we zorgen voor een duidelijk gezicht in de provincie, zodat iedereen met vragen over duurzame energie- en energiebesparingsprojecten ons gemakkelijk kan vinden. Of het nu gaat om een groot of een klein project, een kosteloos energieadvies óf hulp bij financiering, wij kunnen overal bij helpen.”

Klaar voor de toekomst

Fackeldey: “Ik roep alle bedrijven en instellingen in Flevoland graag op om gebruik te maken van de kennis die EEF heeft. Om van hun duurzame ideeën samen werkelijkheid te maken. Zodat zij klaar zijn voor de toekomst en op een duurzame manier goed kunnen én blijven ondernemen.”

Kunt u hulp gebruiken bij het ontwikkelen van uw duurzame energie- en energiebesparingsproject of heeft u financiering nodig? Neem dan (vrijblijvend) contact op met Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) op 085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl.

Energie Expertisecentrum Flevoland

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.