Zoek
Sluit dit zoekvak.

EEF in het nieuws: Duurzame ondernemers tevreden over hulp van EEF

In het item ‘Duurzame ondernemers tevreden over hulp van EEF’ besteed Omroep Flevoland aandacht aan een aantal ondernemers in Flevoland en hun duurzame energieprojecten. De projecten waar Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) onder andere de financiering voor heeft verstrekt.

Bron: Omroep Flevoland

Duurzame ondernemers tevreden over hulp van EEF

Meerdere ondernemers met duurzaamheidsprojecten zijn blij met de adviezen en leningen van het Energie Expertisecentrum Flevoland. EEF heette tot vorig jaar DE-on, maar de nieuwe naam blijkt nog niet erg bekend. Zo werden Cor Poppe uit Creil en Henk Hazelaar uit Zeewolde op EEF gewezen. De ondernemers met duizenden zonnepanelen op hun dak zijn blij met de tips en de lening die ze hebben gekregen.

Poppe heeft 20.000 zonnepanelen liggen op een voormalige kas in Luttelgeest. Een kas bleek interessant door het grote oppervlak, waarbij het glazen dak is vervangen door zonnepanelen. “Daar komen nogal wat dingen bij kijken”, zegt hij. “Je hebt te maken met een aannemer, stroomafnemers en andere instanties, waarbij een bepaalde ervaring wenselijk is.” Poppe kreeg een lening van zo’n 300.000 euro als aanvulling op het eigen vermogen.

Hazelaar legt 1.300 zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen op zijn erf. De Zeewoldenaar trok de portemonnee voor de eerste 600 panelen, totdat hij van Liander te horen kreeg dat hij de energie voorlopig niet kon terugleveren. “Door de ‘transportbeperking’ die we hier hadden, ben ik advies gaan zoeken en heb ik toentertijd EEF gebeld.” De ondernemer vroeg voor de resterende panelen een lening van 75.000 euro, omdat het geld op was.

De ondernemers zeggen erg geholpen te zijn door EEF. “Omdat wij geen eigen middelen meer hadden om het project af te maken en het grootste deel lag er al”, zegt Hazelaar. Poppe: “Het is een plezierig contact en het werkt naar behoren.”

Kunt u hulp gebruiken?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen of andere manieren om te verduurzamen? Naast financieringen zijn er tal van manieren waarop Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) u kan helpen bij het realiseren of versnellen van duurzaamheidsprocessen. Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 019 4621 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Kleine Opslag

Op energie niveau doet de Kleine Opslag zijn naam geen eer aan. Met ruim 400 kWp aan zonnepanelen op het dak van hun complex, is het bedrijf straks een grote energieopwekker waar ze in heel de provincie Flevoland de vruchten van plukken. Met een standaard financiering van het EEF heeft het bedrijf de aanvullende panelen gekocht.

Zonnewijzer B.V.

Vanuit de interesse om te investeren in duurzame energie ontstond bij Cor Poppe, eigenaar van Zonnewijzer B.V. het inventieve idee om een broeikas in te zetten als drager voor zo’n 20.000 zonnepanelen (8 MWp) . Hiermee kan voor circa 1.900 huishoudens stroom worden opgewekt. EEF verzorgde de EPC-uitvraag en financiering van het project.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.