Zoek
Sluit dit zoekvak.

EEF en SSF bieden sportverenigingen gratis verduurzamingstraject met energiescan aan

Samen met Sportservice Flevoland (SSF) hebben wij de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk sportverenigingen en bijbehorende accommodaties in de provincie Flevoland te helpen verduurzamen. Door samen te werken willen wij zorgen voor een maximale impact en kunnen alle sportverenigingen en -accommodaties in Flevoland rekenen op hulp, advies en financieringsmogelijkheden. Dankzij steun van het NOC*NSF en provincie Flevoland kan er tijdelijk zelfs een compleet verduurzamingstraject met energiescan gratis worden aangeboden. En daar kan ook uw vereniging voor in aanmerking komen!

Wat kan het verduurzamingstraject met energiescan voor uw sportvereniging betekenen?

Sportverenigingen geven jaarlijks veel geld uit aan de accommodatie. Denk hierbij aan de huur, verlichting en verwarming. Op verlichting en verwarming kunnen de meeste verenigingen heel wat besparen! Dit kan door gebruik van led(veld)verlichting, betere isolatie of het plaatsen van zonnepanelen. Maar ook kleinere aanpassingen, zoals het plaatsen van een (slimme) tussenmeter, het instellen van lichtsensoren of het vervangen van koelkasten kan al een groot verschil maken.

Een aantal Flevolandse sportverenigingen gingen u al voor en hebben mooie energie- én geld besparende maatregelen getroffen. S.V. Batavia ’90 uit Lelystad bijvoorbeeld bespaart ruim 7.500,- euro door een aantal kleine aanpassingen in de energievoorzieningen en regelingen in het gebouw. BSC Almere bespaart ruim 8.000,- euro door onder andere de oude lampen in de trainingshal te vervangen door ledverlichting.

Energieplan en verduurzamingstraject

Met de energieplan van EEF wordt er bij een club of vereniging inzichtelijk gemaakt welke maatregelen zij het beste kunnen treffen. Hierbij wordt er gekeken naar de grote, maar dus ook naar de kleine maatregelen. Daarna wordt een energieplan gemaakt op basis waarvan de verschillende maatregelen voorbereid en uitgevoerd kunnen worden. EEF en SSF kunnen vervolgens verenigingen helpen bij de uitvoering van het plan en daarbij ook benodigde financiering op maat aanbieden.

In 2018 is er het Nationaal Sportakkoord is gesloten met verschillende partners, waaronder het NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit Sportakkoord zet in op zes doelen, waar het deelakkoord Duurzame Sportinfrastructuur er één van is. NOC*NSF biedt vanuit dit akkoord begeleidingstrajecten aan voor de verduurzaming van sportaccommodaties. Hierdoor is het voor EEF en Sportservice Nederland mogelijk om een gratis verduurzamingstraject met energiescan aan te bieden.

Gratis verduurzamingstraject

Wilt u meer weten over dit gratis verduurzamingstraject of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw sportvereniging of – accommodatie? Neem dan vandaag nog contact op met ons of Sportservice Nederland via 085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl of stuur een mail naar Robbert Bonsink, projectleider Sportservice Flevoland, via bonsink@sportflevo.nl. Wij helpen u graag!

Sportservice Flevoland

Sportservice Flevoland (SSF) richt zich als provinciale organisatie op de ontwikkeling en uitvoering van het sportbeleid in de provincie Flevoland. Dit sportbeleid, dat wordt opgesteld door de provincie, vormt een belangrijke leidraad voor ons werk. Als Sportservice Flevoland willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen en houden. Dit doen wij door zowel op provinciaal als gemeentelijk niveau instanties en verenigingen te adviseren en te ondersteunen bij hun beleid en/of uitvoering. SSF is het kenniscentrum op het gebied van sport en bewegen in Flevoland.

Energie Expertisecentrum Flevoland

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie Flevoland. Ons doel is het versnellen van de Flevolandse energietransitie. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpen wij ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energie-besparingsprojecten. Hiervoor heeft de provincie Flevoland middelen toevertrouwd waarmee wij in elke fase van een project kunnen helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.