Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energie Expertisecentrum Flevoland en FEA organiseren FEA-Cafés voor verduurzamingsmogelijkheden (sport)verenigingen

*Let op! Door de huidige maatregelen van het RIVM zijn de FEA-Café avonden verplaatst naar 2021. Zodra het weer mogelijk is om bij elkaar te komen, maken wij de nieuwe data bekend.

Om de energietransitie een impuls te geven, heeft de provincie Flevoland de Flevolandse Energie Agenda (FEA) en het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) opgericht. Een belangrijk doel van de FEA is om kennis te verspreiden onder relevante doelgroepen. Het EEF heeft recent bij een aantal Flevolandse (sport)verenigingen een energiescan laten uitvoeren om te kijken hoe de energiestromen binnen de clubs lopen en waar er mogelijkheden liggen voor besparen en duurzame energie opwekken.

Uit de energiescans is gebleken dat de clubs zo goed als allemaal dezelfde mogelijkheden voor verduurzaming hebben. Daarom hebben de FEA en het EEF besloten om een aantal informatieavonden met interessante sprekers te organiseren om de mogelijkheden van energiebesparing en duurzaam opwekken toe te lichten. Zij laten zien hoe zij de clubs/verenigingen daarbij kunnen helpen én er zijn mogelijkheden tot financiering.

FEA-Cafés voor (sport)verenigingen in Lelystad

De ‘aftrap’ vindt plaats in de gemeente Lelystad. Voor (sport-)verenigingen uit deze gemeente die graag met duurzame energie aan de slag willen gaan, worden op 22 en 23 september a.s. de eerste twee FEA-café’s gehouden. Deze avonden worden in samenwerking met de gemeente Lelystad georganiseerd, uiteraard met volledige inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19.

Datum             22 en 23 september 2020
Tijd                  18.00 – 20.30 uur. Inloop vanaf 17.30 uur
Locatie            Bowling en partycentrum Lelystad | Badweg 17, 8223 PA Lelystad
Aanmelden     via BeleidsondersteuningSENB@flevoland.nl vóór 19 september.

Vergeet u niet bij aanmelding uw voorkeursdatum door te geven?

Data van de FEA-Cafés in andere Flevolandse gemeenten wordt binnenkort bekend gemaakt.

Samenwerken en inspireren door FEA

In 2050 moeten we CO?-neutraal zijn, ook in Flevoland. Deze landelijke ambitie kan alleen gerealiseerd worden als er voldoende maatschappelijk draagvlak is en intensief samengewerkt wordt aan de energietransitie. Om dit draagvlak te creëren, is de Flevolandse Energieagenda (FEA) in het leven geroepen. Dit netwerk richt zich op het mobiliseren en ondersteunen van organisaties bij de ontwikkeling van kennis en projecten.

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is partner van de FEA. De ambitie van de partners uit het netwerk Flevolandse Energieagenda is om een goede bijdrage leveren aan de landelijke doelstellingen voor CO2-reductie. Dit doen zij onder andere door het opstellen van een Regionale Energie Strategie. FEA wil gebruik maken van de kracht en kansen van Flevoland. Iedere partner doet dit op op zijn eigen manier en op eigen tempo.

Alle expertise over verduurzaming

Het EEF levert u alle expertise over verduurzaming van uw (sport)vereniging. Wij helpen u bij het maken van een business case over bijvoorbeeld zonnepanelen, kijken met u mee naar uw huidige aansluiting etc. U kunt tijdens de FEA-Café bijeenkomst alle vragen stellen die u wilt om informatie te krijgen over energie besparen en opwekken. Mocht uw vereniging besluiten om maatregelen te gaan nemen, dan kunnen wij u helpen met een passende financiering. Wij zijn volstrekt onafhankelijk en door de provincie Flevoland in het leven geroepen om ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland te helpen met hun energieambities.

Bron foto: FEA.

FEA Energie cafe

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.