Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verduurzamingsvoucher

Financiering in de ontwikkelingsfase

In de voorbereidingsfase moeten investeringen gedaan worden om het project verder te brengen. Denk aan het doorrekenen van een dakconstructie voor het plaatsen van zonnepanelen of het laten uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. De verstrekte financiering is terugbetaalbaar met een risico-opslag wanneer er daadwerkelijk in het project geïnvesteerd wordt.

Waarom investeren in duurzame energie- en energiebesparing?

Duurzame energie- en energiebesparing is erg interessant voor ondernemers en instellingen. Het nemen van de juiste duurzaamheidsmaatregelen resulteert in een lagere CO2 uitstoot, lagere exploitatiekosten en een duurzame uitstraling van jouw bedrijf.

Voor wie is de verduurzamingsvoucher?

Voor alle ondernemers en instellingen die voorbereidingskosten van verduurzamingsmaatregelen willen laten financieren. Denk hierbij aan kosten van een haalbaarheidsonderzoek, ontwikkelkosten, kosten voor het maken van constructieberekeningen, kosten voor het aanvragen van subsidie.

Wat kan de verduurzamingsvoucher voor mij betekenen?

Met een verduurzamingsvoucher financiert EEF de voorbereidingskosten van verduurzamingsmaatregelen. Je betaalt het bedrag pas terug als blijkt dat de maatregel zich terugverdient, haalbaar is of als jouw subsidieaanvraag is goedgekeurd.

Wat zijn de voorwaarden?

Financiering tot 100.000 euro. EEF financiert de kosten in de voorbereidingsfase van een duurzaam energieproject of energiebesparingsproject. Bij terugbetaling is een risico-opslag betaalbaar over het gefinancierde bedrag van 10-15 procent.

Verduurzamingsvoucher aanvragen

Vraag vrijblijvend naar de voorwaarden van de verduurzamingsvoucher.

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.