Zoeken
Sluit dit zoekvak.

EEF helpt de sport -en cultuursector met verduurzamen

De Provincie Flevoland stelt per stichting of vereniging €1.000,- beschikbaar voor de sport- en cultuursector in Flevoland als tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Stichtingen en verenigingen kunnen deze tegemoetkoming vanaf maandag 26 februari 16.00 uur aanvragen. Wil je dit bedrag doelgericht inzetten? Dan is het mogelijk om aanvullend gebruik te maken van de expertise van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF), een initiatief van de provincie Flevoland. ‘Wij kunnen met je meedenken over de mogelijkheden en technisch meekijken met offertes’, vertelt relatiemanager Peter Klein Heerenbrink.

De lampen langs de velden, het warme douchewater en het verkoelende drankje na het sporten; het kost allemaal energie. Niet alleen de coronacrisis, maar ook de hoge energieprijzen van de afgelopen periode hebben impact op sport- en cultuursector gehad. Daarnaast heeft deze periode nogmaals laten zien hoe onstabiel de energiemarkt is. Stichtingen en verenigingen binnen de sport- en cultuursector kunnen de tegemoetkoming voor de energiekosten inzetten voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 maart 2023.

EEF kan helpen

‘Door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen en zelf elektriciteit op te wekken of het energieverbruik te reduceren door het efficiënt instellen van installaties kun je ervoor zorgen dat schommelingen in de energieprijzen, jouw stichting of vereniging beperkt raakt. EEF helpt ondernemers, energiecoöperaties, stichtingen en verenigingen om duurzame energieprojecten en energiebesparingsprojecten te ontwikkelen, te realiseren en te financieren’, legt Peter uit.

Ben je enthousiast en wil je aan de slag met verduurzamen? Het EEF kan je helpen om je energiekosten te verlagen en te verduurzamen. ‘Het werkt heel simpel. Nadat je contact met ons hebt opgenomen, komen we langs voor een gesprek. Vervolgens bieden wij de expertise waar jouw stichting of vereniging behoefte aan heeft.  Zo kunnen wij bijvoorbeeld de energiebesparende maatregelen inventariseren, zodat je exact weet hoe je je tegemoetkoming doelgericht kunt inzetten. Maar we kunnen ook een businesscase voor bijvoorbeeld een zonneboiler voor het verwarmen van douchewater voor je uitwerken of (technisch) meekijken met de beoordeling van offertes voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Heb je hierna financiering nodig? Ook daarmee helpen we jou.’

Kans!

In totaal kunnen maximaal 675 verenigingen en stichtingen in aanmerking komen voor de tegemoetkoming. De uitvoering van deze Flevolandse regeling is ondergebracht bij Sportservice Flevoland. Robbert Bonsink, projectleider van Sportservice Flevoland: ‘Dankzij de samenwerking met EEF kunnen verenigingen en stichtingen extra stappen zetten op het gebied van verduurzaming. Een mooie kans dus!’

Meer weten?

Vraag hier de tegemoetkoming van 1000 euro aan en lees of jouw stichting of vereniging in aanmerking komt.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.