Zoek
Sluit dit zoekvak.

EEF verstrekt standaardfinanciering aan Kramer Fish

Op de valreep van 2021 heeft EEF wederom een mooi verduurzamingsproject ondersteunt. Dankzij de verstrekking van de financiering door EEF heeft onafhankelijke en multifunctionele visverwerker Kramer Fish op Urk voorgoed afscheid genomen van hun tl-verlichting. Door tl-verlichting te vervangen voor Ledverlichting wordt er jaarlijks een aanzienlijk energiebesparing gemaakt. En niet alleen energie: ook in de portemonnee scheelt Ledverlichting een hoop ten opzichte van tl-verlichting. Iets waar Kramer Fish over mee kan praten.

Ledverlichting op sensoren

Kramer Fish is een visverwerker op Urk. Met hun vijf productielocaties op Urk worden zij ook wel het platviscentrum van Europa genoemd. Alle voorraad wordt bewaard in gekoelde opslagen waar wordt gewerkt met rolkasten. Tot voor kort waren al deze opslagen voorzien van tl-verlichting. In één van de opslagen heeft Kramer Fish de bestaande tl-verlichting vervangen door Led verlichting op bewegingssensoren. Dankzij deze bewegings- en schakelsensoren worden alleen de delen van de opslag verlicht waar dit op dat moment noodzakelijk is. Voorheen stond alle verlichting in de hal continu aan. De Ledverlichting op sensoren zorgt dus voor een aanzienlijke energiebesparing ten opzichte van de tl-verlichting die 24/7 brandde. Op jaarbasis scheelt dit Kramer Fish zo’n 4.500,- euro!

Standaard financiering door EEF

Voor Kramer Fish heeft EEF een Standaard financiering beschikbaar gesteld. De Standaard Financiering is interessant organisaties en mkb’ers die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie. De Standaard Financiering bedraagt minimaal €5.000,- en maximaal €75.000,-,  tot 75% van de begroting. Rente is vanaf 2% en EEF hanteert een snelle behandeling/uitkering. De looptijd van de financiering is afhankelijk van de betreffende business case. De looptijd is uiterlijk 5 tot 10 jaar.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u vragen, ideeën of een concreet project waarbij u advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 019 6282 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.