Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energie Expertisecentrum Flevoland en Sportservice Flevoland werken samen aan duurzamer sportend Flevoland

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) en Sportservice Flevoland hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk sportverenigingen en bijbehorende accommodaties in de provincie Flevoland te helpen verduurzamen. Door samen te werken zorgen beide partijen voor een maximale impact en kunnen alle sportverenigingen en -accommodaties in Flevoland rekenen op hulp, advies en financiering.

Willem Enklaar, directeur EEF:

“We hebben beide grote ambities voor sportend Flevoland en kunnen door samen te werken veel bereiken in de provincie. Sportverenigingen kunnen bij ons terecht voor een gratis uitgebreide energiescan, waarna wij hulp bieden bij de uitvoering van de mogelijkheden die voortkomen uit deze scan. Denk daarbij aan het maken van een business case of het bieden van ondersteuning bij een technisch haalbaarheidsonderzoek. Ook kunnen wij financiering verstrekken voor de voorbereiding en de investering in de energiebesparende maatregelen. Heeft een vereniging eerder een energiescan laten maken? Ook dan helpen wij uiteraard graag om de maatregelen uit die energiescan te realiseren.”

De samenwerking gaat helpen om zoveel mogelijk sportverenigingen en -accommodaties in de provincie te bereiken. Er is qua verduurzaming namelijk veel mogelijk. Denk aan het aanbrengen van led-(veld)verlichting, het plaatsen van verbeterde isolatie en het efficiënter inregelen van verwarming en ventilatie. Hierdoor kan veel van het energieverbruik worden bespaard. Door het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak kunnen sportaccommodaties zichzelf gaan voorzien in hun eigen energiebehoefte. Maar ook kleine aanpassingen met tussenmeters en bewustwording kunnen een verschil maken.

Besparen is makkelijker dan u denkt, doe de gratis energiescan!

Sportservice Flevoland en EEF kijken ernaar uit om samen zoveel mogelijk sportverenigingen en -accommodaties te helpen naar een duurzamere toekomst.

Vragen over het besparen of opwekken van energie?

Heeft u vragen over energiebesparing van uw sportvereniging of sportaccommodatie of wilt u meer weten over de mogelijkheden van het opwekken van energie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de adviseurs van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) via 085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Sportservice Flevoland

Sportservice Flevoland richt zich als provinciale organisatie op de ontwikkeling en uitvoering van het sportbeleid in de provincie Flevoland. Dit sportbeleid, dat wordt opgesteld door de provincie, vormt een belangrijke leidraad voor hun werk. Sportservice Flevoland wil we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen en houden. Dit doen zij door zowel op provinciaal als op gemeentelijk niveau instanties en verenigingen te adviseren en te ondersteunen bij hun beleid en/of uitvoering. De organisatie stimuleert een gezond sport- en beweegklimaat in de provincie Flevoland.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.