Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energie Expertisecentrum Flevoland officieel van start

Onafhankelijk duurzaam energieadvies voor bedrijven, groepen particulieren en gemeenten

Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) dat in december door de Provincie werd aangekondigd, is officieel van start gegaan. Gedeputeerde Jop Fackeldey gaf op donderdag 14 maart het officiële startschot tijdens een kick-off bijeenkomst in het Provinciehuis.

Het Expertisecentrum is een onafhankelijke adviseur voor bedrijven, groepen particulieren en gemeenten in de provincie Flevoland. Zij kunnen advies krijgen of geld lenen om projecten op het gebied van duurzame energie van de grond te krijgen. In twee jaar tijd worden minimaal 150 initiatiefnemers en initiatieven bijgestaan met kennis en capaciteit voor de ontwikkeling van duurzame projecten. Daarmee wil het EEF deze projecten versnellen om een emissiereductie van minimaal 15.000 ton CO2 per jaar te realiseren.

Het Energie Expertisecentrum Flevoland is onderdeel van stichting Duurzame Energie en Ontwikkelmaatschappij Flevoland (DE-on), dat in 2014 werd opgericht om initiatiefnemers in Flevoland te helpen bij de realisatie van duurzame energie- en energiebesparings-projecten om zo de energietransitie te versnellen. In de praktijk blijkt dat bij veel projecten praktische of financiële barrières bestaan. Met de komst van het Expertisecentrum worden deze barrières weggenomen.

Volledig energieneutraal in 2050

Gedeputeerde Jop Fackeldey: “Ik ben heel blij met dit initiatief. We hebben als provincie grote ambities als het gaat om duurzame energie, want willen in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. De komst van Energie Expertisecentrum Flevoland helpt ons om die CO2-neutrale provincie te realiseren en dat op een haalbare, uitvoerbare en betaalbare manier te doen.”

Hage de Vries, directeur EEF: “De Provincie Flevoland heeft harde afspraken gemaakt om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Energie Expertisecentrum Flevoland kan de benodigde versnelling realiseren door met gerichte kennis én financiële middelen te ondersteunen bij de ontwikkeling van energiebesparings- en duurzame energieprojecten in de provincie. Ik kijk er naar uit om samen met mijn team aan de slag te gaan!”

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.