Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energieadvies en zonnepanelen voor Kemp Rijopleidingen in Lelystad

Kemp Rijopleidingen in Lelystad wil haar eigen stroom opwekken en heeft EEF gevraagd om advies te geven over de mogelijkheden. Op het dak van de rijschool in Lelystad zijn onlangs dan ook 100 zonnepanelen geplaatst waarmee per jaar zo’n 32.000 KWh duurzame stroom opgewekt kan worden. Hiermee kan de vestiging in Lelystad zichzelf en haar elektrische lesauto’s voor circa 50% van duurzame energie voorzien.

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) werd afgelopen zomer gevraagd door energieleverancier MAIN Energie om de rijschool te adviseren over de mogelijkheden om te verduurzamen door zowel het plaatsen van zonnepanelen als het installeren van laadpalen. Samen is de beste en meest voordelige optie uitgekozen én heeft EEF advies uitgebracht over de verdere realisatie van het traject.

Leon van Zonneveld, adviseur projectontwikkeling bij EEF:

“Wij worden regelmatig door ondernemers benaderd om met hun mee te kijken naar de verduurzamingsmogelijkheden en de offertes die zij krijgen van installateurs. Wij geven hen onafhankelijk advies over onder andere de beoordeling van aanbiedingen en kunnen hen begeleiden bij de verdere uitvoering van het project.

Het dak van de rijschool is onlangs voorzien van een speciale witte coating die zorgt voor isolatie en reflectie van zonlicht. Bovenop deze coating zijn de zonnepanelen geïnstalleerd door technisch aannemer Breedveld & Schröder uit Almere. Deze zonnepanelen leveren inmiddels hun eerste duurzame energie. De laadpalen voor de elektrische auto’s zijn inmiddels ook aangesloten. Kemp Rijopleidingen start het nieuwe jaar dus goed met opgeladen auto’s van opgewekte zonne-energie van het eigen dak.

Erik Kemp, directeur van Kemp Rijopleidingen:

“Als rijschool zijn wij in de basis niet duurzaam, maar we voelen wel de plicht -daar waar het kan- ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. EEF heeft ons goed geholpen met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden en de te nemen vervolgstappen. Dat wij na een paar maanden al zonnepanelen hebben liggen, maakt mij trots! Binnenkort installeren we de laadpalen en bekijken we de verdere mogelijkheden.

Ook advies nodig?

Wilt u ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van EEF bij uw duurzame energie- en energiebesparingsproject? Neem dan contact met ons op: 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.