Zoek
Sluit dit zoekvak.

Enodes onderzoekt met voucher alternatieven voor aardgasgebruik in Lelystad

Eerder dit jaar heeft Enodes een inventarisatie uitgevoerd op bedrijventerrein Oostervaart in Lelystad. Zij brachten in kaart bij welke bedrijven het stroom- en aardgasverbruik het hoogst was. Het gaat hier om de productieprocessen. Aan de grootste verbruikers heeft EEF een verduurzamingsvoucher geboden, voor onderzoek naar onder andere alternatieven voor aardgasgebruik.

Zo wordt bij een van de bedrijven onderzoek gedaan naar het gebruik van verwarmd water van het waterschap in het productieproces, als alternatief voor het verwarmen van water met aardgas. De voucher heeft een waarde van €5.200. Samen met EEF zet het bedrijf nu de eerste stappen in de verduurzaming van haar productieproces.

EEF verduurzamingsvoucher

Verduurzaming gaat gepaard met kosten. Ook in de voorbereidingsfase, bijvoorbeeld voor een haalbaarheidsonderzoek. De EEF verduurzamingsvoucher is een lening waarmee EEF u helpt om dit soort voorbereidingskosten te betalen.  Wanneer de investering in het project – om welke reden dan ook – geen doorgang vindt, hoeft u de lening niet terug te betalen.

Wilt u gebruik maken van de EEF verduurzamingsvoucher of weten aan welke voorwaarden uw project moet voldoen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak, via 085 019 4620 of mail naar info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.