Zoek
Sluit dit zoekvak.

Extra geld voor oplossingen netcongestie

Provinciale Staten stelt 2,2 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven voor oplossingen voor netcongestie. De regeling gaat per 1 juli 2024 in. De voorgenomen subsidieregeling van de provincie helpt initiatieven voor oplossingen voor netcongestie tot stand te brengen, bestaande initiatieven op te werken richting realisatie én daadwerkelijk uit te voeren.


De subsidie is zowel gericht op individuele bedrijven en maatschappelijke organisaties als op samenwerkingsverbanden om te helpen tot een gezamenlijk initiatief te komen. Door te weinig capaciteit op het stroomnet heeft Flevoland nog zeker tot 2030 te maken met problemen. Zo kunnen bedrijven of woningen niet altijd een aansluiting krijgen.


‘2,2 miljoen is een hoop geld, maar op het totaal van de benodigde investeringen om netcongestie aan te pakken is het een druppel op de gloeiende plaat,’ aldus gedeputeerde Harold Hofstra bij Omroep Flevoland.


EEF helpt ondernemers die aanlopen tegen belemmeringen van netcongestie. Om mogelijk te maken wat er nog wel kan met beschikbare transportcapaciteit. Dit doen we door slim te kijken naar gebruiksprofielen, collectieve toepassingen te onderzoeken en door te helpen met energie besparen.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.