Zoek
Sluit dit zoekvak.

Financiering op maat voor elektrische haven Marknesse

Het familiebedrijf Electric Ship Facilities/Natural Yachts kan dankzij een maatwerkfinanciering van EEF de nieuwe haven in De Voorst/Marknesse helemaal energieneutraal maken. Zo krijgen alle gebouwen zonnepanelen en wordt er een grote energiebuffer en laadinfrastructuur ontwikkeld voor de elektrische jachten van de verhuur vloot en auto’s van de gasten.

Versnellen van de energietransitie

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Electric Ship Facilities/Natural Yachts. De bedrijven werken allebei aan het versnellen van de energietransitie. Om hun plannen ook daadwerkelijk realiteit te zien worden, klopten ze aan bij EEF. ‘We financieren samen met de Rabobank’, legt energieadviseur Mariëtte ten Have uit. De leenovereenkomst voor een maatwerkfinanciering is inmiddels getekend.’

Elektrisch aangedreven boten

Natural Yachts verhuurt en verkoopt 100 procent elektrisch aangedreven motorboten, zeilboten en X Shore tenders. Distributeur voor de lijn Northman motorjachten en Maxus zeilboten voor de regio Benelux en Duitsland. Voor de lijn X Shore Crafts is dat voor de Benelux. Dankzij de verduurzaming kan het familiebedrijf straks vanuit een zero-emissie haven, de Natural Harbour, aan de Repelweg 6 in Marknesse de elektrische boten verhuren en verkopen.

Nieuwe locatie in Flevoland

De keuze om naar Flevoland te verhuizen was een bewuste. De nieuwe locatie, met een prachtig uitzicht op het Kadoelermeer, is strategisch en centraal gelegen. Ideaal voor potentiële klanten die interesse hebben in elektrische boten en het emissievrij varen. Verder is dit een ideaal vertrekpunt als je vanaf De Voorst/Vollenhove elektrisch wil varen. De Friese meren, de Randmeren, het IJsselmeer, het Markermeer en de Weerribben zijn dichtbij.Ook plannen om te verduurzamen? Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? We helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.