Zoek
Sluit dit zoekvak.

Energie Expertisecentrum Flevoland verstrekt financiering voor ‘Nagele in Balans’

Met slimme warmtecollectoren warmte opwekken, opslaan en later gebruiken voor woningen in Nagele. Dat is het doel van het project ‘Nagele in Balans’. Een plan dat is voortgekomen uit de prijsvraag ‘Energielab Nagele’ om de kern van het Flevolandse dorp Nagele op termijn volledig aardgasvrij te maken. De coöperatieve vereniging heeft Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) gevraagd een financiering te verstrekken voor het opzetten van de juridische structuur én het maken van de definitieve businesscase.

‘Nagele in Balans’ is een project gericht op het verduurzamen van het dorp Nagele. Het doel is om via zon-thermische collectoren op de platte daken in het dorp en via ondergrondse buffertanks de woningen in het dorp te voorzien van duurzame warmte (verwarming en tapwater) gedurende de zomer én de winter. Ook wel seizoensberging genoemd. De overtollige warmte die in de zomer wordt opgewekt, wordt namelijk opgeslagen in ondergrondse buffertanks. Zo wordt ervoor gezorgd dat de productie van zonne-energie (vooral in de zomer) en de consumptie van warmte in de huizen (vooral in de winter) gelijkloopt. De opwekking, opslag en gebruik van energie is op die manier dus in balans.

Aardgasvrij

De financiering van 25.000,- euro wordt door Energie Expertiscentrum Flevoland verstrekt vanuit de beschikbare Greendeal Gelden. Hiermee kunnen zowel de juridische structuur als de business case worden opgesteld zodat het project op experimentele wijze de warmtevoorziening voor huizen kan regelen, zonder dat daar nog aardgas aan te pas komt.

Advies en financiering door EEF

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie om de Flevolandse energietransitie versnellen. Om dat te kunnen doen helpt het ondernemers, non-profit organisaties en coöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Denk aan zonne-energie, energiebesparing, biomassa en geothermie. Hiervoor heeft de provincie middelen toevertrouwd waarmee EEF in elke fase van een project kan helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland!

Net als ‘Nagele in Balans’ ook financiering nodig?

Het krijgen van een financiering voor een duurzaam energie of energiebesparingsproject kan een uitdaging zijn; er komt veel bij kijken. EEF heeft voor elk project een financieringsoplossing. Neem (vrijblijvend) contact met ons op om de mogelijkheden voor uw project te bespreken: 085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Ontwikkelen, realiseren en financieren

We financieren kleine- en grootschalige projecten in o.a. zonne-energie, led-verlichting, energiebesparing en geothermie. In de ontwikkelfase moeten investeringen gedaan worden om het project verder te brengen. Denk aan het doorrekenen van een dakconstructie voor het plaatsen van zonnepanelen of het laten uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. EEF kan helpen door deze kosten voor te financieren. We vragen deze kosten pas terug wanneer het project daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Vraag vrijblijvend naar de voorwaarden.

Bron foto: Energiek Nagele.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.