Zoek
Sluit dit zoekvak.

Financiering voor pelletketel distilleerderij BioSpirits in Almere

BioSpirits in Almere is de enige gecertificeerde distilleerderij in de Benelux die sterke drank maakt met 100% biologisch geteelde grondstoffen. Om energie én kosten te besparen wil de biologisch gecertificeerde distilleerderij een pelletketel installeren zodat er geen aardgas meer gebruikt wordt voor de verwarming van het pand. Om dit te kunnen realiseren heeft EEF een financiering verstrekt.

Een pelletketel is als het ware een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets; kleine korrels geperst afvalhout. Plantaardig materiaal waar energie uit gehaald kan worden. Door de distilleerderij te verwarmen met pellets in plaats van aardgas, bespaart BioSpirits zo’n 4.200 euro én zo’n 12 ton CO2 per jaar.

Financiering door EEF

Om de pelletketel te kunnen financieren heeft BioSpirits –dat onder meer wodka, gin, rum en een aantal fruit-likeuren produceert– een Standaard Financiering van EEF ontvangen. Deze financiering is er voor bedrijven en instellingen die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie. Denk hierbij aan het laten installeren van zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, een energiezuinig ledverlichtingssysteem of zoals BioSpirits doet; een pelletkachel.

Willem Enklaar, directeur bij EEF: “De hoge aanvangsinvestering van duurzame energieprojecten is vaak een drempel voor bedrijven en instellingen. Wij verstrekken daarom leningen om deze drempel verlagen en steeds meer ondernemers de kans te bieden een duurzaam energieproject te ontwikkelen.

Energie Expertisecentrum Flevoland verstrekt financieringen op basis van de offerte die het door u gekozen installatiebedrijf heeft opgesteld. De Standaard Financiering bedraagt minimaal 5.000,- en maximaal 75.000,- euro, tot 75% van de begroting. Rente vanaf 3% en een snelle behandeling/uitkering.

Ook financiering nodig voor uw duurzame energieproject?

Wilt u net als BioSpirits in Almere ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) bij het verduurzamen van uw onderneming? Of heeft u financiering nodig? Neem dan contact met ons op: 085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Standaard Financiering voor u?

Financiering tot 75.000 euro nodig voor uw duurzame energie- en energiebesparingsproject? Wij financieren projecten als:

> Zonnepanelen
> Laadpalen
> Ledverlichting
> HR+++ glas
> Warmtepompen
> Isolatie
> Warmte-/koudeopslag installaties

Regel de financiering in slechts vier stappen! Vraag vandaag nog de EEF Standaard Financiering aan.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.