Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DE-on verstrekt financiering voor zonnestroominstallatie Familie De Lange uit Swifterbant

Het doel van DE-on, als duurzame energie- en ontwikkelmaatschappij, is om duurzame energieprojecten in de provincie Flevoland écht van de grond te krijgen. Het zonne-energieproject van het bedrijf van familie de Lange uit Swifterbant is daarvan een prachtig voorbeeld. Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) -onderdeel van DE-on- heeft aan hen een aanvullende maatwerk financiering verstrekt om het asbestdak te vervangen en zonnepanelen te plaatsen. Inmiddels liggen alle 740 zonnepanelen op het dak.

Al in 2017 vroeg De Lange bij de RVO een SDE+ subsidie aan voor een zonnestroominstallatie van circa 250 kWp. Door de aanwezigheid van asbest op de daken, liep het project enige vertraging op. Het vervangen van deze asbestdaken is niet alleen een hele klus, het is ook heel kostbaar. De Lange is dan ook op zoek gegaan naar een passende cofinanciering voor hun zonnestroominstallatie waarbij een combinatie gemaakt kon worden met het vervangen van het asbestdak en het vervolgens plaatsen van zonnepanelen.

Leon van Zonneveld, Adviseur Projectonwikkeling bij DE-on: “Toen De Lange in december contact met ons opnam, hebben we snel geschakeld omdat de installatie uiterlijk 1 mei 2020 in gebruik genomen moest worden. Dit in verband met de SDE+ verplichting: realisatie van het project uiterlijk drie jaar na aanvraag. Dit is gelukt! Wij hebben een financiering kunnen verstrekken en inmiddels liggen de zonnepanelen op de daken!

Van asbest naar duurzaam dak

Om de bezitters van asbestdaken tegemoet te komen, biedt de Provincie Flevoland sinds 1 april 2019 een subsidie genaamd Van asbest naar duurzaam dak’ voor het plaatsen van zonnepanelen wanneer een asbestdak is gesaneerd. Leon: “Toen De Lange in december bij ons aan klopte, hebben wij hen gewezen op deze regeling, zodat zij deze konden aanvragen én ook kregen.” Aanvullend heeft De Lange hierdoor circa 9.000 euro subsidie gekregen, naast de al verkregen financiering voor het realiseren van de zonnestroominstallatie.

Een paar mooie feiten van het project op een rij:

  • Er zijn 740 zonnepanelen geïnstalleerd van 335 Wp
  • Het systeem is verdeeld over twee daken van twee aparte schuren
  • Van een van de twee panden is het asbestdak vervangen door een nieuw geïsoleerd dak
  • De verwachte stroomproductie per jaar is circa 225.000 kWh, goed om circa 65 huishoudens van groene stroom te voorzien
Ook financiering nodig voor uw duurzame energieproject?

Wilt u net als De Lange ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) bij het verduurzamen van uw onderneming? Of heeft u financiering nodig? Neem dan contact met ons op: 085 4000 300 of info@deonflevoland.nl. Wij helpen u graag!

Ontwikkelen, realiseren en financieren

We financieren grootschalige projecten in zonne-energie, biomassa, energiebesparing of geothermie. Omdat het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) -onderdeel van stichting DE-on Flevoland-  geen subsidie verstrekt, moet het project financieel solide zijn. Bovendien is er altijd sprake van cofinanciering. De vorm waarin DE-on meefinanciert, is dan ook per project verschillend, evenals de voorwaarden.

Grote financieringen vragen om maatwerk. Neem daarom contact met ons op.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.