Zoek
Sluit dit zoekvak.

Financiering voor zonnestroominstallatie Van Den Akker Vastgoed in Dronten

Het doel van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is om duurzame energieprojecten in de provincie Flevoland écht van de grond te krijgen. Het zonne-energieproject van Van Den Akker Vastgoed uit Dronten is daarvan een prachtig voorbeeld. Om de twee PV-installaties op de daken van de panden van Koos van den Akker aan De Oude IJssel in Dronten te kunnen installeren, heeft EEF een aanvullende financiering verstrekt. Inmiddels liggen alle 128 zonnepanelen op het dak.

De twee zonnestroom-installaties die op twee panden van Van Den Akker Vastgoed zijn geïnstalleerd, hebben een vermogen van elk 20 kWp; goed om in totaal circa 14 huishoudens van groene stroom te voorzien. De installaties zijn gerealiseerd door PV-systems die tevens huurder is in één van de panden aan De Oude IJssel.

Financiering door EEF

Om de twee zonnestroominstallaties te kunnen financieren, heeft Van den Akker Vastgoed een Standaard Financiering van Energie Expertisecentrum Flevoland ontvangen, goed voor 75% van de totale investering. Deze Standaard Financiering is er voor bedrijven en instellingen die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie, maar dit niet volledig zelf kunnen bekostigen. Denk hierbij aan het laten installeren van zonnepanelen, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig ledverlichtingssysteem.

Karen Friele, Adviseur Projectontwikkeling bij EEF: “Het krijgen van een financiering voor een duurzaam energie of energiebesparingsproject kan een uitdaging zijn; er komt namelijk veel bij kijken. Welke soort financiering is er nodig? Is er een bepaalde subsidie beschikbaar? Kunnen de kosten in de onderzoeksfase gedekt worden? Allemaal vragen waar wij regelmatig voor worden benaderd. EEF is een initiatief van de Provincie Flevoland en heeft voor bijna elk project een financieringsoplossing.”

Energie Expertisecentrum Flevoland verstrekt financieringen op basis van de offerte die het door u gekozen installatiebedrijf heeft opgesteld. De Standaard Financiering bedraagt minimaal 5.000,- en maximaal 75.000,- euro, tot 75% van de begroting. Rente vanaf 3% en een snelle behandeling/uitkering.

Ook financiering nodig voor uw duurzame energieproject?

Wilt u net als Van den Akker Vastgoed ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) bij het verduurzamen van uw onderneming? Of heeft u financiering nodig? Neem dan contact met ons op: 085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Standaard Financiering voor u?

Financiering tot 75.000 euro nodig voor uw duurzame energie- en energiebesparingsproject? Wij financieren projecten als:

> Zonnepanelen
> Laadpalen
> Ledverlichting
> HR+++ glas
> Warmtepompen
> Isolatie
> Warmte-/koudeopslag installaties

Regel de financiering in slechts vier stappen! Vraag vandaag nog de EEF Standaard Financiering aan.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.