Zoek
Sluit dit zoekvak.

Financiering voor zonnestroominstallatie Lambri Woods in Lelystad

Familiebedrijf Lambri Woods Panels uit Lelystad maakt al bijna zestig jaar gefineerd houtenplafond-systemen voor de internationale utiliteitsbouw. Het bedrijf wil zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden voor een betere wereld voor de volgende generaties en verbruikt dan ook nagenoeg geen gas. Eerder dit jaar werd de hulp van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) ingeschakeld om mee te kijken naar de haalbaarheid van de opgestelde verduurzamingsplannen, nu heeft EEF een financiering verstrekt voor de realisatie van een zonnestroominstallatie op het dak van het bedrijf.

Verwarming een koeling gaat via een warme en koude bron van 80 meter diep op het terrein, waarmee via warmtewisselaars de lucht wordt behandeld. In eerste instantie wilde Lambri dit warmte/koude-opslagsysteem (WKO) in de bodem gaan onderzoeken en uitbreiden. Echter is ervoor gekozen om eerst de focus te leggen op het installeren van een zonnestroominstallatie op het dak. Omdat het project tegen de SDE+deadline* aan liep, moest er snel geschakeld worden om ervoor te zorgen dat het bedrijf de verkregen subsidie kon benutten. Er is dan ook hard gewerkt door installateur DenG Solar uit Soest; inmiddels liggen alle 2.270 zonnepanelen op het dak. De installatie heeft een vermogen van 840 kWp; goed om in totaal circa 240 huishoudens van groene stroom te voorzien.

Financiering door EEF

Om de zonnestroominstallatie te kunnen financieren heeft Lambri Woods eerst een Verduurzamingsvoucher van EEF ontvangen. Deze voucher helpt ondernemers bij het financieren van risicovolle investeringen. Met de Verduurzamingsvoucher is de bouw van de zonnestroominstallatie voor Lambri Woods gestart. Door het snelle schakelen van DenG Solar is de SDE-deadline gehaald. EEF heeft inmiddels ook met een maatwerk financiering het project voor de lange termijn gefinancierd.

Ook financiering nodig voor uw duurzame energieproject?

Wilt u net als Lambri Woods Panels ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) bij het verduurzamen van uw onderneming? Of heeft u financiering nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 085 4000 300 of mail naar info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

* Ongebruikte SDE subsidie verloopt. Projecten van 15 tot 1.000 kWp hebben 18 maanden de tijd om het project te realiseren, anders komt de beschikking te vervallen.

Ontwikkelen, realiseren en financieren

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie. Het doel van EEF is het versnellen van de Flevolandse energietransitie. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpt het ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hiervoor heeft de provincie middelen toevertrouwd waarmee EEF in elke fase van een project kan helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bron foto: Lambri Woods.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.