Zoek
Sluit dit zoekvak.

Financiering voor Zonnewijzer B.V. rond; bouw van start

De financiering voor de zonnestroominstallatie op de daken van de broeikas van Zonnewijzer B.V. in Luttelgeest is rond. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft samen met Rabobank de financiering verstrekt. Met het bereiken van deze mijlpaal kan er gestart worden met de realisatie. Nog deze maand worden de eerste voorbereidende stappen voor de bouw van de installatie gezet.

Op de kas komen naar verwachting ruim 19.500 zonnepanelen te liggen die samen goed zijn voor een vermogen van maar liefst 8 MWp en een geschatte energieopbrengst van ongeveer 6,4 miljoen kWh per jaar. Wat gelijk staat aan een stroomvoorziening van zo’n 2.200 huishoudens. De zonnepanelen worden op de kasconstructie bevestigd met een speciaal voor dit project ontworpen systeem.

Financiering door Rabobank en EEF

Rabobank Flevoland en EEF hebben samen de financiering verstrekt. Koen Klaassen, accountmanager bij Rabobank Flevoland:

De Rabobank heeft veel ervaring in het financieren van duurzame energieprojecten, waaronder diverse projecten bij telers in kassen. We zijn dan ook trots dat we dit toonaangevende project in Luttelgeest kunnen faciliteren en hiermee een bestaand kassencomplex een tweede leven kunnen geven.”

Karen Friele, adviseur projectontwikkeling bij EEF:

Met EEF hebben we Zonnewijzer ondersteund bij de structurering en het aantrekken van de financiering. Ook financieren wij -naast de Rabobank- een klein deel van het project. Al met al is het een mooie samenwerking die leidt tot een bijzonder duurzaam energieproject in Flevoland. Mooi dat de realisatie van het project nu kan beginnen!”

Lees hier meer over het project van Zonnewijzer B.V.: Vernieuwende constructie voor ‘zon op kas’.

Ook advies of financiering nodig voor uw duurzame energieproject?

Wilt u net als Zonnewijzer B.V. ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van Energie Expertisecentrum Flevoland bij het verduurzamen van uw onderneming? Of heeft u financiering nodig? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op: 085 4000 300 of info@eef-flevoland.nl om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag!

Ontwikkelen, realiseren en financieren

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie. Het doel van EEF is het versnellen van de Flevolandse energietransitie. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpt het ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hiervoor heeft de provincie middelen toevertrouwd waarmee EEF in elke fase van een project kan helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland.

Hoe kunnen wij u helpen?

Foto: ProfiNRG.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.