In twee uur langs duurzame projecten, verhalen en initiatieven in Flevoland
Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is lid van de Flevolandse Energie Agenda (FEA). Door samen te werken met de deelnemende partijen van de FEA kunnen we veel kennis en ervaring uitwisselen én elkaar helpen en stimuleren de energietransitie in Flevoland verder de versnellen. Op 4 maart a.s. wordt een virtuele bustour georganiseerd langs een aantal duurzame projecten, verhalen en initiaeven in Flevoland. Één daarvan is Aardwarmtecombinatie Luttelgeest (ACL). Het geothermieproject van plantenkwekerij Bernhard Groep en paprikateler Tas Paprika waar EEF een financiering voor heeft verstrekt.
De FEA zegt in de uitnodiging: “We willen je iets laten zien. Want er gebeurt een heleboel in onze provincie dat de moeite van het delen meer dan waard is. Het liefste deden we dat per bus. Iedereen kan mee en we rijden een rondje langs de projecten en de initiatieven. Omdat dit door de huidige crisis niet mogelijk is, nemen we je virtueel mee op reis. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een link, een goede verbinding en je eigen stoel.”
Datum: donderdag 4 maart a.s.
Tijd: van 15.30 – 17.30 uur
Aanmelden via deze link
Er wordt gekeken naar reportages die bij de projecten zijn gemaakt én in de studio wordt nagepraat met de initiatiefnemers, betrokken organisaties en een aantal studenten. De online editie is interactief, ook jij kunt vragen stellen. Ook krijg je praktische tips & tricks om zelf aan de slag te gaan. Genoeg inspiratie dus en een mogelijkheid om de juiste samenwerkingspartners te vinden!
Een greep uit de projecten die langskomen waar EEF ook bij betrokken is:
- Mobiele zonneparken op landbouwgrond. Jan de Winter wil zonnepanelen plaatsen als wisselteelt. Op die manier maakt hij dubbel gebruik van zijn land.
- Rozenkwekerij op aardwarmte. Bram Bernard heeft een aardwarmte-installatie die zowel zijn eigen kwekerij van warmte voorziet als andere bedrijven uit de omgeving.
Laat je inspireren en reis op donderdag 4 maart mee! Meld je hier aan. Na aanmelding ontvang je vooraf aan de virtuele bustour van de FEA een mail met een link om online deel te nemen.
De Flevolandse Energie Agenda
In 2050 moet heel Nederland -en dus ook de provincie Flevoland- CO?-neutraal zijn. Deze landelijke ambitie kan alleen gerealiseerd worden als er voldoende maatschappelijk draagvlak is en intensief samengewerkt wordt aan de energietransitie. Om dit draagvlak te creëren, is de Flevolandse Energieagenda (FEA) in het leven geroepen. DE-on is -samen met een mix van overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven- partner van de FEA.