Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een risicoloze eerste stap richting verduurzamen: de EEF verduurzamingsvoucher

De provincie Flevoland heeft als doelstelling om in 2050 een CO2-neutrale provincie te zijn. Veel ondernemers willen wel verduurzamen, maar zien op tegen de investering in de voorbereidingskosten. Helemaal wanneer het nog onduidelijk is of de beoogde maatregelen rendabel of haalbaar zijn. Hiervoor heeft Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) dé oplossing om ondernemers toch risicoloos op weg te helpen: de EEF verduurzamingsvoucher.

Financiering van uw voorbereidingskosten

Al in de voorbereidingsfase van verduurzamingsmaatregelen voor uw bedrijf, komen de nodige kosten om de hoek kijken. Dit kan zijn voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek of voor het doorrekenen van een dakconstructie voor zonnepanelen. Met de EEF verduurzamingsvoucher betaalt EEF dit soort voorbereidingskosten voor u in de vorm van een lening. Wanneer de investering in het project – om welke reden dan ook – geen doorgang vindt, hoeft u de lening niet terug te betalen. Zo kunt u met een verlaagd financieel risico onderzoeken of een verduurzaming een realistische mogelijkheid is voor uw bedrijf.

Directeur Willem Enklaar van het EEF: “We zijn constant op zoek naar manieren om ondernemers te helpen bij verduurzamen. Met de verduurzamingsvoucher financieren wij kosten van voorbereiding van verduurzamingsmaatregelen. En we vragen deze kosten alleen terug wanneer het project daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Met de voucher willen we zoveel mogelijk drempels voor ondernemers wegnemen, zodat iedere ondernemer kan investeren in duurzame energie en energiebesparing!”

Led en zonnepanelen voor woningcorporatie Centrada

Ook bij woningcorporatie Centrada is gebruik gemaakt van de verduurzamingsvoucher. Hiermee is de business case voor het aanbrengen van ledverlichting en zonnepanelen op het dak van een aantal van hun locaties doorgerekend. Uiteindelijk hebben ze met de uitkomst van de business case ook een traject voor collectieve inkoop voor ledverlichting in het leven geroepen. Met behulp van een verduurzamingsvoucher.

Gedeputeerde Jop Fackeldey is erg blij met de inzet van het EEF:

“De komende jaren zal iedereen een bijdrage gaan leveren aan de energietransitie. Het mooie is dat er voor ondernemers een kans is om hun bedrijf te verduurzamen op een manier dat ze zowel hun bedrijf toekomst bestendig kunnen maken als er aan kunnen verdienen. EEF zorgt ervoor dat voorbereidingskosten en risico’s verlaagd worden en staat klaar met professionele adviseurs. Op die manier kunnen ondernemers zich zoveel mogelijk blijven richten op de dagelijkse activiteiten van hun bedrijf. Dankzij de verduurzamingsvoucher van EEF is het voor iedere ondernemer mogelijk om mee te doen aan de overgang naar een schoner, beter en veiliger Flevoland.”

Wilt u gebruik maken van de EEF verduurzamingsvoucher of weten aan welke voorwaarden uw project moet voldoen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Ook voor andere vragen of advies over verduurzaming helpen wij u graag! Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085 019 4620 of mail naar info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.