Zoek
Sluit dit zoekvak.

GBU Printmedia bespaart met zonnepanelen

Het drukwerkbedrijf GBU Printmedia op Urk kwam naar ons toe met een adviesvraag. Ze wilde graag besparen op de energierekening en vroeg zich af of dat kon met de installatie van zonnepanelen. Wij konden advies geven en meedenken over de zonnepanelen én andere mogelijke maatregelen.

We ondersteunden GBU Printmedia in het ontwikkelen van een zonne-energieproject. We adviseerden ook om het dak te renoveren. Hierdoor wordt het dak beter geïsoleerd, waardoor de getroffen maatregelen nóg meer effect hebben. Daarnaast lag er al een voorstel voor het vervangen van de waterpomp. Deze hebben we samen bekeken en waar nodig voorzien van extra advies, waarbij we vooral keken naar de maatregelen die getroffen worden die nog niet bekend waren toen het voorstel werd opgesteld.

Eigen vermogen opwekken én Co2 besparen

GBU liet 262 zonnepanelen installeren op het dak, waarmee ze 98,25 kWp vermogen opwekt. Daarnaast zorgen de getroffen maatregelen voor een Co2-besparing van 44.842 kg. Wat ons betreft is dit een zeer geslaagd adviestraject. Ook GBU is tevreden over de samenwerking: “De samenwerking was prettig en constructief. Er was flexibele inzet vanuit EEF wanneer er specifieke kennis en expertise nodig was. Onze contactpersonen waren meedenkend in een integrale aanpak, waarin ze steeds één stap vooruit meedachten in het project.”

Kunt u ook wel wat advies gebruiken?

Met uw organisatie kunt u veel bereiken met duurzame energie. Maar waar begint u? Welke financiële voordelen zijn er te behalen? Hoe voldoet u aan de wettelijke verplichtingen? En hoe gaat u bijvoorbeeld om met een langdurig vergunningentraject? Wij hebben de kennis, mankracht én het netwerk om u hierbij te helpen. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over uw duurzame energie(besparings)projecten, voor de begeleiding van uw project en voor kosteloos energieadvies bij aanvang van het project.

Ga in gesprek met een van onze adviseurs tijdens een van de spreekuren in uw gemeente of neem contact met ons op voor meer informatie. Onze adviseurs komen graag naar u toe om de mogelijkheden voor uw duurzame energie- of energiebesparingsproject te bespreken.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.