Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente Almere en WOAB maken woningen kosteloos comfortabeler en energiezuiniger

De gemeente Almere en WOAB hebben dinsdag 19 november een overeenkomst getekend voor het verduurzamen van 175 woningen in de gemeente. De gemeente stelt totaal 400.000 euro beschikbaar aan WOAB, waarvan 350.000 via deze lening. WOAB is erin gespecialiseerd om woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken, zonder extra maandlasten voor de bewoners.

WOAB levert woningabonnementen, waarbij bewoners 15 jaar lang verzekerd zijn van de beste oplossingen voor isolatie en laag energieverbruik. De kosten daarvoor worden betaald uit subsidie en de lagere energierekening. Een aanpak die bijdraagt aan het verlagen van CO2 én meer wooncomfort oplevert, ook voor mensen die hierin niet kunnen investeren.

Innovatieve oplossing voor het verlagen van CO2

“Landelijk is het verlagen van CO2 een groot thema, waarvoor innovatieve oplossingen nodig zijn. WOAB is de eerste die hiervoor een praktische, betaalbare en vooral complete aanpak biedt”, aldus Wytze van der Naald, Regiopartner WOAB Almere. “De gemeente Almere is de vijfde overheidsinstantie die met WOAB in zee gaat, na de provincie Overijssel, gemeente Deventer, gemeente Zutphen en gemeente Lochem. Uiteraard zijn we ook in gesprek met andere gemeenten.”

Aanvullende financiering

Bij de totstandkoming van de overeenkomst tussen de gemeente Almere en WOAB heeft DE-on ondersteuning verleend en is de intentie uitgesproken dit project blijvend te ondersteunen. Zo kan er met hulp van DE-on een tweede fase met aanvullende financiering volgen als meer woningen in Almere energiezuiniger worden gemaakt.

Duurzaam wonen voor iedereen

De aanpak van WOAB bestaat eruit dat elke individuele woning wordt gescand op energieverbruik en isolatiemogelijkheden. Belangrijk daarbij is dat ook de levensstijl en de wensen van de bewoners in kaart worden gebracht. WOAB combineert expertise in de nieuwste, bewezen innovatieve technieken met kennis van financiering en maakt zo duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.