Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Groen Gas Almere krijgt Growing Green Speld

De biogasinstallatie Groen Gas Almere heeft een Growing Green Speld gekregen. De speld is een mooie beloning en waardering aan bewoners en ondernemers in Almere die onder de noemer Growing Green Cities bezig zijn met groene initiatieven en hierdoor hun steentje bijdragen aan een duurzame, groene stad.

Growing Green Cities

Growing Green Cities houdt zich bezig met vraagstukken en oplossingen rondom voeding, een groene omgeving, gezondheid en energieproductie. Om op die manier bij te dragen aan een groen en duurzaam Almere. Met als hoogtepunt: de Floriade in 2022.

Twee keer per jaar worden de Growing Green Spelden uitgereikt aan bewoners en ondernemers die actief meehelpen aan de ontwikkeling van Almere als groene stad. Sinds februari draait de Groen Gas fabriek hierin op volle toeren mee. In de fabriek in Almere-Buiten staat een vergistingsinstallatie die gas haalt uit organisch restafval en -materiaal, zoals bermgras, mest en bieten. Het gas wat uit deze biomassa wordt geproduceerd, komt direct in het aardgasnet terecht en wordt rondgepompt.

Duurzame warmte

Op deze manier worden nu al 2.500 huishoudens voorzien van gas en warmte. Dankzij het gas wat bij Groen Gas Almere wordt geproduceerd, komt jaarlijks 12.000 ton minder CO2 in de atmosfeer. Nieuwsgierig hoe het in de fabriek in zijn werk gaat? Bekijk hier het filmpje wat Omroep Flevoland vlak voor de start maakte.

Meer ‘groen’ in Flevoland

Daar waar de gemeente Almere druk bezig is met de speerpunten van Growing Green Cities, helpt stichting DE-on ook ondernemers in andere steden en delen van Flevoland om duurzame energie- en energiebesparingsprojecten te realiseren. Met de stichting Duurzame Energie- en ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on) heeft de provincie haar eigen energiefonds en ontwikkelingsmaatschappij. Met de 6,5 miljoen euro die beschikbaar is gesteld door de provincie wordt hiermee de energietransitie in Flevoland versnelt.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.