Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groen Gas Almere opent 7 september officieel haar deuren

Op donderdag 7 september, tijdens de eerste ‘Nationale Grondstoffendag’, opent de biogasinstallatie Groen Gas Almere officieel haar deuren. Iedereen die hierin geïnteresseerd is, is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Duurzaam biogas

Sinds februari van dit jaar draait de biogasinstallatie in de Groen Gas fabriek in Almere-Buiten al op volle toeren. De vergistingsinstallatie haalt gas uit organisch restafval en -materiaal, zoals bermgras, mest en bieten. Het gas wat uit deze biomassa wordt geproduceerd, komt direct in het aardgasnet terecht, waardoor (nu al zo’n) 2.500 huishoudens voorzien worden van gas en warmte. Dankzij het gas wat bij Groen Gas Almere wordt geproduceerd, komt jaarlijks 12.000 ton minder CO2 in de atmosfeer.

Feestelijk programma

De Nationale Grondstoffendag is in het leven geroepen door het Grondstoffen Collectief Almere (GCA). Het GCA richt zich op de ontwikkeling van grondstoffen uit afval en coördineert circulaire projecten om de geproduceerde grondstoffen te verwerken tot duurzame producten.

Beide initiatieven (Groen Gas Almere en GCA) gaan tijdens het feestelijke én inhoudelijke programma op donderdag 7 september officieel van start. DE-on, de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland is hierbij ook aanwezig.

  • 13.30 – 14.00 uur: Ontvangst
  • 14.00 – 15.00 uur: Kick-off Nationale Grondstoffendag (plenair)
  • 15.00 – 15.30 uur: Receptie bij Groen Gas Almere
  • 15.30 – 16.00 uur: Opening Groen Gas Almere
  • 16.00 – 16.30 uur: Mogelijkheid tot bezoeken van Grondstoffen Collectief Almere

Meer informatie

Lees meer over de opening en het programma in de officiële uitnodiging van Groen Gas Almere. Via de knop ‘registreren’ kunt u zich ook direct inschrijven.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.