Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groen Gas Almere

Realisatie van een duurzame biogasinstallatie in Almere.

3,7 miljoen m3
gas per jaar
2.300 ton
CO2 reductie p.j.
510k euro
Financiering
Participatie
(exit in 2019)
in 2016
Uitgevoerd

Sinds februari 2017 draait de biogasinstallatie in de Groen Gas fabriek in Almere-Buiten op volle toeren. De vergistingsinstallatie haalt gas uit organisch restafval en -materiaal, zoals bermgras, mest en bieten. Het gas wat uit deze biomassa wordt geproduceerd, komt direct in het aardgasnet terecht. Dankzij het gas wat bij Groen Gas Almere wordt geproduceerd, wordt er jaarlijks 12.000 ton minder CO2 uitgestoten.

Het groene gas uit de installatie, goed voor momenteel 3,7 miljoen m³ gas per jaar, stroomt naar zo’n 2.500 huishoudens in de regio én naar de kassen van de glastuinbouw in het hele land.

Om de biogasinstallatie te realiseren heeft Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) een investering in aandelen gedaan van 600.000 euro. In 2019 heeft EEF in lijn met het revolverende karakter van het fonds haar aandelenbelang verkocht en daarmee kapitaal vrijgemaakt voor nieuwe projecten.

Van duurzaam idee naar gerealiseerd project

Energie Expertisecentrum Flevoland draagt bij aan projecten voor zonne-energie, duurzame warmte, maar ook aan energiebesparende projecten voor bedrijven en gemeenten zoals het gebruik van ledverlichting. Initiatiefnemers in de provincie Flevoland die wij hebben geholpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van hun duurzame energie- en energiebesparingsproject zijn onder andere:

Ik kan ook hulp gebruiken bij mijn project!

Wil je ook je pand verduurzamen en energie besparen? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland met duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!