Grootste zonnedak van Noordoostpolder

Visverwerkingsbedrijf Northseafood op Urk plaatst 1644 zonnepanelen. Hiermee is het familiebedrijf in bezit van het grootste zonnedak in de regio Noordoostpolder. De eerste helft is in juni geplaatst, in augustus wordt het tweede deel geïnstalleerd. DE-on heeft de financiering van de 1.644 panelen mogelijk gemaakt.

Northseafood Holland B.V. is producent van diepgevroren visconcepten. Door deze bedrijfsactiviteiten is er een grote energievraag. Northseafood wil samen met haar partners op een duurzame manier een breed assortiment diepgevroren visproducten van hoge kwaliteit produceren, en daar hoort ook een duurzame energievoorziening bij. Door de 1.644 panelen op het dak, kan Northseafood zichzelf vrijwel geheel voorzien van duurzame energie.

Het project is voor de helft gefinancierd vanuit middelen van Northseafood. De andere helft van de financiering is een lening vanuit DE-on. De gehele investering van 475.000 euro zal binnen 7 jaar terug verdiend zijn.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.