Zoek
Sluit dit zoekvak.

Heel Flevoland in de zon

Bron: Column Hage de Vries, directeur Stichting DE-on in Weekbericht Provincie Flevoland.

Het is bijna 21 december, de kortste dag van het jaar. Dat betekent dat daarná de hoeveelheid daglicht voor zonnepanelen iedere dag weer toeneemt. Mooi nieuws voor de gemeentes in de Provincie Flevoland die bedrijven en instellingen stimuleren om met duurzaamheid aan de slag te gaan door actief in te zetten op zonne-energie.

Ook het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat stimuleert de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening. Dit doet zij met de SDE+ subsidieregeling. Deze subsidie vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie over een periode tot maximaal 15 jaar. Onlangs is bekend gemaakt dat ook in 2018 SDE+ subsidie beschikbaar wordt gesteld voor duurzame energieprojecten. In de voorjaarsronde alleen al is er 6 miljard euro beschikbaar. Wel worden de tarieven voor zon-PV projecten aangescherpt.

Zon op Bedrijfsdaken

Door de aanscherping van de tarieven, is het belangrijk om zon-PV projecten nóg (kosten)efficiënter uit te voeren. DE-on kan ondernemers in de Provincie Flevoland hierbij helpen door deelname aan ‘Zon op Bedrijfsdaken’ (ZoB). Met Zon op Bedrijfsdaken worden zonne-energiesystemen op verschillende bedrijfsdaken gebundeld tot één grootschalig project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkope projectfinanciering en worden deelnemende ondernemers volledig ontzorgd.

De wijzigingen in SDE+ subsidie ten opzichte van 2017 hebben tot gevolg dat de businesscase nog beter doorgerekend moet worden op basis van de individuele situatie. Precies wat DE-on voor u kan doen.

Zeewolde, Noordoostpolder en Urk

Met Zon op Bedrijfsdaken kunnen ondernemers hun eigen groene stroom afnemen tegen een aantrekkelijke prijs, zonder zelf te hoeven investeren. In een aantal gemeentes (o.a. Zeewolde, Noordoostpolder en Urk) is dit al een groot succes.

Doet u ook mee?

Met Zon op Bedrijfsdaken zetten we samen heel Flevoland in de zon! Doet u mee?

Rest mij alleen nog om u fijne feestdagen en een duurzaam 2018 toe te wensen. Een jaar waarin we weer met volle kracht vooruit gaan om met elkaar grote én verdere stappen te zetten in de energietransitie.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.