Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Het aanvragen ging makkelijk en snel’

Het bedrijf BSR Marknesse heeft sinds kort zonnepanelen op zijn dak en beschikt over een nieuwe lucht- warmtepomp en een elektrische boiler. ‘Duurzaam en comfortabel’, aldus eigenaresse Sonja Kamminga. Sonja maakte gebruik van de standaard financiering van EEF voor het verduurzamen van haar pand. ‘Het aanvragen ging super makkelijk’, zegt ze enthousiast.

In haar pand in Marknesse biedt Sonja Body Stress Release. Ze helpt mensen met onder andere last van rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid, maag/darmstoornissen etc. Een deel van haar pand verhuurt ze aan ZZP’ers. ‘De afgelopen jaren stegen -ook bij mij- de energiekosten enorm. Dus ik oriënteerde me al een tijdje op zonnepanelen en de mogelijkheid tot het afkoppelen van gas. Toen ik tijdens de opening van het Pieperfestival afgelopen september in Emmeloord een medewerker van EEF sprak, kwam het allemaal in een stroomversnelling.’

Standaardfinanciering

‘De dag na ons gesprek had ik al een whatsappje en een week later een gesprek en een voorstel’, zegt ze lachend. ‘Ik kon gebruik maken van een standaardfinanciering, die ik in 5 jaar kon aflossen tegen een prima rente. En het mooie is: binnen 5 jaar heb ik mijn investering terugverdiend. Het aanvragen was heel simpel. De medewerkers van EEF denken écht met je mee, ze zijn praktisch en zijn goed bereikbaar.’

‘En ik ben blij met het resultaat. De zonnepanelen liggen inmiddels op het dak en de lucht-lucht-warmtepomp die kan verwarmen en koelen, draait op volle toeren. In het begin was het even experimenteren hoe het allemaal werkte, maar we krijgen het steeds beter onder de knie. En eerlijk gezegd kijk ik ook uit naar de zomer. Onze behandelruimten waren voorheen in die periode altijd behoorlijk warm, nu blijft de temperatuur ook hartje zomer aangenaam.’

Vlotte afwikkeling

‘De financiering waar ik gebruik van maakte is interessant en de afwikkeling vlot. Kortom, ik zou het andere ondernemers absoluut aanraden. Ik heb inmiddels al meerdere mensen in mijn netwerk getipt over EEF’, besluit ze positief.

Wil jij ook een financiering aanvragen om je bedrijf te verduurzamen? Wij helpen je graag!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.