Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Duurzame scholen Flevoland

35%
van de geschikte schooldaken heeft zonnepanelen
73
dat zijn maar liefst 73 schooldaken
20.600
kinderen leren op zonne-energie
20.300 MWh
jaarlijks extra zonnestroom kan nog worden opgewekt
9.280 ton
jaarlijkse potentie van
CO2 reductie

Energiebesparing en -opwekking voor alle scholen in Flevoland

Flevoland loopt voorop als het gaat om duurzame energie. De provincie heeft de ambitie om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Zowel basis- als middelbare scholen kunnen een belangrijke rol vervullen in het versnellen van die energietransitie. Daarom biedt de provincie vanuit het programma ‘Duurzame Scholen Flevoland’ scholen een helpende hand bij verduurzaming met De Schooldakrevolutie.

Wat is Duurzame Scholen Flevoland?

Duurzame Scholen Flevoland is een samenwerking tussen Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF), Stichting Schooldakrevolutie en het ontzorgprogramma klein maatschappelijk vastgoed van de provincie Flevoland.

Om schooldaken niet onbenut te laten en energiebesparing te realiseren helpt Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) samen met Stichting Schooldakrevolutie om scholen in de provincie te verduurzamen. In de provincie Flevoland is 35% van de geschikte schooldaken voorzien van zonnepanelen. Dat betekent dat er nog volop potentie aanwezig is!

Hulp nodig bij de plannen voor zonnepanelen op je schooldak? De Schooldakrevolutie helpt je!

Advies nodig over energiebesparing binnen je school? Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is er voor jou!

Geen kosten vooraf!

De provincie Flevoland draagt de kosten van de basisdienstverlening door de schooldakcoach: het in kaart brengen van de mogelijkheden voor een zonnestroominstallatie, tot en met de besluitvorming voor de aanschaf van zonnepanelen op de daken. Schoolbesturen betalen hiervoor dus niets.

Neem contact op met schooldakcoach van Schooldakrevolutie, voor een advies op maat.

Kosten zonnepanelen

De kosten voor de aanschaf van de zonnepanelen en de zonnestroominstallatie zijn voor eigen rekening van de school. Stichting Schooldakrevolutie adviseert graag over de verschillende manieren van financiering. De Scholen Energie Bespaarlening is bijvoorbeeld beschikbaar tegen een aantrekkelijke rente voor alle scholen met een BRIN nummer.

Financiering door EEF

Wil je een onderzoek naar jouw dakconstructie laten uitvoeren? Dan kan de verduurzamingsvoucher van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) dat bekostigen. De kosten van deze voucher betaal je pas terug wanneer het project wordt gerealiseerd. Is plaatsing van de zonnepanelen uiteindelijk niet mogelijk? Dan betaal je niets.

Direct aan de slag met eigen opwek?

Stichting Schooldakrevolutie biedt directe en tastbare hulp en ondersteuning door het gehele proces van eerste intentie naar realisatie van de zonnepanelen. Maak gerust een afspraak met de schooldakcoach om de wensen van de stichting door te nemen. Reeds honderden schoolbesturen in Nederland hebben de stap gemaakt.

Kosteloos
Keuze voor uitvoerende diensten (mate van ontzorging) - door gemeente of schoolbestuur
Basis
Keuze voor uitvoerende diensten (mate van ontzorging) - door gemeente of schoolbestuur
Besluitvorming
Projectvoorbereiding
Projectuitvoering

Educatie klimaatverandering

Met het nemen van de nodige maatregelen, gaan scholen minder CO2 uitstoten en helpen zij mee in de strijd tegen klimaatverandering. Daarnaast heeft meedoen een educatieve waarde: met de aanschaf van zonnepanelen en het nemen van besparingsmaatregelen zien leerlingen namelijk heel concreet wat er onder meer nodig is om klimaatverandering tegen te gaan. Het programma biedt scholen uiteenlopende mogelijkheden om aandacht te geven aan zonnepanelen en duurzaamheid in de klas.

“De ambities van Stichting Schooldakrevolutie passen heel goed binnen de ambities van de provincie. Samen met vele andere regionale partijen hebben we in de Flevolandse Energieagenda (FEA) vastgesteld dat we bijdragen aan een CO2-neutraal Flevoland in 2050. Door alle schooldaken vol te leggen met zonnepanelen en te verduurzamen, zetten we een mooie stap richting het behalen van deze missie!”

Jop Fackeldey – Gedeputeerde Provincie Flevoland

Over de Schooldakrevolutie

Als onderdeel van de energietransitie is de schooldakrevolutie ontketend om de verduurzaming van schoolgebouwen te versnellen.Schooldakrevolutie is de onafhankelijke schakel tussen overheden, schoolbesturen, uitvoerende partijen en de maatschappij en heeft als missie: alle kinderen in Nederland te laten leren op, en over zonne-energie van eigen schooldak. Onafhankelijke schooldakcoaches helpen schoolbesturen van besluitvorming tot en met de realisatie van zon-op-schooldaken. Het doel: zonnepanelen op alle geschikte maar nog lege schooldaken. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Ik heb een vraag voor Duurzame Scholen Flevoland en Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF)

Ben je bezig met het verduurzamen van jouw school en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? De Schooldakrevolutie en EEF helpen je graag verder. Vul hieronder je gegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.