Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Netcongestie

In onze snel veranderende wereld is energie niet alleen een basisbehoefte; het is de sleutel tot innovatie, groei en duurzaamheid. Bij het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) snappen we dat jij als ondernemer in Flevoland kunt stuiten op een hinderlijke uitdaging: netcongestie.  

Wat is netcongestie?

Netcongestie gebeurt wanneer de vraag naar elektriciteit of het aanbod van hernieuwbare energie de capaciteit van het elektriciteitsnet te boven gaat. Dit kan groeiplannen voor bedrijven die willen uitbreiden, verduurzamen of gewoon hun dagelijkse activiteiten willen voortzetten, in de weg staan. Netcongestie is meer dan een technisch vraagstuk; het kan een echte groeirem zijn voor jouw onderneming.  

Wat doet EEF?

Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpen wij ondernemers en instellingen in Flevoland om duurzame energieprojecten en energiebesparingsprojecten te ontwikkelen, te realiseren en te financieren. Van het ontwikkelen van duurzame energieprojecten, het onderzoeken van mogelijkheden bij energiebesparingen tot het aanpakken van de uitdagingen rond netcongestie, EEF biedt hulp op maat. We geloven in een benadering waarbij we niet alleen kijken naar beperkingen, maar vooral naar mogelijkheden. 

Neem contact op! 

Ben jij een ondernemer in Flevoland en zoek je naar manieren om de uitdagingen van netcongestie aan te pakken? Neem contact op met EEF voor deskundig advies en ondersteuning op maat. Samen bouwen we aan een duurzame en energie-efficiënte toekomst voor jouw bedrijf.

Energie-expert Nelianne van Bloemendaal

Onze energie-expert Nelianne van Bloemendaal kent de frustraties rond netcongestie als geen ander. Met haar expertise in duurzame energieprojecten en een hart voor innovatie biedt Nelianne niet de standaardoplossingen, maar kijkt ze naar wat er wél kan. ‘Bij EEF richten we ons op de mogelijkheden, die zijn vaak ruimer dan je zou verwachten,’ vertelt Nelianne. Haar kennis en inzet zijn van onschatbare waarde voor bedrijven die te maken krijgen met netcongestie.  

Lees haar blog

Download het kennisdocument

Op zoek naar betrouwbare informatie? Download ons kennisdocument. Dit door onze experts samengestelde document staat vol met inzichten over hoe je de uitdagingen van netcongestie het hoofd kunt bieden en jouw bedrijfsvoering kunt optimaliseren

Bedrijven in de buurt hebben elektriciteit nodig en wij produceren meer dan we gebruiken. We willen graag energie leveren aan onze buren, maar stuiten op barrières. EEF speelt hierin een cruciale rol door ons van correcte informatie te voorzien en actief te lobbyen voor verandering.

Peter van der Mee – manager middelen Concern voor Werk

Meer informatie

Een overzicht met interessante websites waar meer informatie staat over netcongestie.

Ik heb een vraag of hulp nodig.

“Heb jij te maken met netcongestie? Kun je niet groeien of geen energie terugleveren doordat de netten vol zitten? We helpen je graag verder! Door onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen, kunnen we je zo snel mogelijk verder helpen. Voor het invullen is het handig om elektriciteitsgegevens bij de hand te hebben.”