Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaam verwarmen; een introductie met de warmtepomp

Om een gebouw in de toekomst duurzamer te verwarmen, zal de cv-ketel plaats moeten maken voor duurzame alternatieven. De meest kansrijke en logische opvolger is de warmtepomp. Maar waarom zou u een warmtepomp aanschaffen? Hoe werkt een warmtepomp? Welke soorten zijn er en hoe duurzaam is het eigenlijk? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft hiervoor een FAQ opgesteld.

Overschakelen op een warmtepomp betekent een stijging in het elektriciteitsverbruik en een flinke (of volledige) daling in het gasverbruik. In de FAQ: Een introductie met de warmtepomp in onze Kennisbank worden zeven veelgestelde vragen over warmtepompen beantwoordt. Hiermee krijgt u meer inzicht in de werking van een warmtepomp én of dit voor uw situatie een geschikte verwarmingsmethode is.

Zeven veelgestelde vragen over de warmtepomp; een introductie
  1. Waarom zou ik een warmtepomp nemen?
  2. Hoe werkt een warmtepomp?
  3. Welke soorten warmtepompen zijn er?
  4. Hoe duurzaam is een warmtepomp?
  5. Wanneer is een warmtepomp een optie?
  6. Hoe duur is een warmtepomp?
  7. Waarmee moet ik rekening houden in het gebruik van een warmtepomp?
Download FAQ: Een introductie met de warmtepomp >
Kunt u hulp gebruiken bij uw project?

Heeft u vragen over het gebruik van een warmtepomp of loopt u tegen uitdagingen aan? Neem dan contact op met Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Wij zijn een initiatief van de provincie Flevoland om de energietransitie te versnellen en helpen u graag met élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Kennisbank

Bent u op zoek naar praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar?
U vindt het in onze Kennisbank!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.