Zoek
Sluit dit zoekvak.

EEF ondersteunt VvE in investering zonnepanelen

Investeren in duurzaamheid is niet alleen interessant voor bedrijven, maar ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze woningbezitters betalen gezamenlijk de kosten voor de energie in de openbare ruimten, zoals van liften en verlichting. Maar het grote dakoppervlak van hun appartementencomplexen is vaak nog leeg. Dan is een investering in zonnepanelen op het dak de moeite waard!

De aanleg van zonnepanelen kan voor VvE’s namelijk veel voordelen opleveren. Zo levert het een flinke besparing op als je kijkt naar de elektriciteitskosten. De VvE Aquarel I in Almere heeft inmiddels 47 zonnepanelen laten leggen, verdeeld over twee daken. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft hen hierbij ondersteund.

Verduurzaming

Veel VvE’s hebben tegenwoordig een verduurzamingswens. Niet alleen voor de woningen zelf, maar bijvoorbeeld ook voor de gemeenschappelijke ruimten. De platte daken van de complexen bieden de mogelijkheid om energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De VvE Aquarel I richtte een werkgroep op, die aan de slag ging met de wens om zonnepanelen te laten leggen.

Haalbaarheid

Om te kijken wat er financieel mogelijk was, schakelde de werkgroep de hulp van EEF in. EEF voerde een haalbaarheidsonderzoek uit en stelde op basis daarvan een adviesrapport op. Met deze kennis kon de werkgroep gericht een aanvraag naar partijen sturen om een offerte uit te brengen. De werkgroep legde de businesscase weer voor aan EEF en gezamenlijk is deze verder geoptimaliseerd. Uiteindelijk heeft Next Generation Woning de aanleg van de 47 zonnepanelen gerealiseerd.

Ondersteuning voor VvE

Denkt uw VvE ook na over verduurzaming en de aanleg van zonnepanelen? EEF kan op verschillende manieren ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van financiering, haalbaarheidsonderzoeken en het beoordelen van offertes. Neem contact met ons op via 085 4000 300 of stuur een mail naar info@eef-flevoland.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.