Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kennisbank

EEF brengt kennis

Met onze kennis, expertise én ons brede netwerk zorgen wij ervoor dat jouw project echt van de grond komt. Ook helpen wij je graag met het op gang brengen van nieuwe projecten.

In onze kennisbank vind je praktische informatie en handige templates over het ontwikkelen, financieren en verwezenlijken van duurzame energie(besparings)projecten overzichtelijk bij elkaar. We delen business cases, handige checklists en stappenplannen. Of het nu gaat om zonnepanelen, capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet (netcongestie) of waterstof. Laat je inspireren over:

Zonnepanelen

Kennisdocument

Stappenplan: In 12 stappen naar zonnepanelen voor je VvE of coöperatie

Dit document gaat in op waar je als Vereniging van Eigenaren (VvE) op moet letten als je zonnepanelen wil installeren.

Kennisdocument

Stappenplan: In 11 stappen zonnepanelen op je bedrijfsdak

In de checklist ‘Zonnepanelen op uw bedrijfsdak in 11 stappen’ leggen we uit waar je allemaal op moet letten als je zonnepanelen op je bedrijfsdak wilt installeren.

Waterstof

Kennisdocument

Waterstof: Waterstof voor ondernemers in Flevoland

Wat is waterstof? Is waterstof duurzaam? En hoe veilig is waterstof? In dit kennisdocument waterstof beantwoorden we twaalf veelgestelde vragen over waterstof. Na het lezen toch nog vragen? Onze energie-experts helpen je graag!

Netcongestie

Kennisdocument

Netcongestie: Capaciteitsproblemen in Flevoland

Wat is netcongestie? Wat betekent het voor mij? In dit kennisproduct netcongestie leggen we dat uit. Wij geven antwoord op de 7 veelgestelde vragen over netcongestie. Na het lezen toch nog vragen? Onze energie-experts helpen je graag!

Kennisdocument

Elektriciteitsopslag in een batterij en kansen voor jouw opslagproject

In dit document lees je alles over elektriciteitsopslag in een batterij en waarom dit een rol kan spelen binnen de energietransitie. Het laat ook de eventuele kansen voor jouw opslagproject in de provincie Flevoland zien.

Subsidies

Kennisdocument

Subsidieregelingen duurzame energie en energiebesparing.

In dit kennisdocument wordt beschreven welke subsidies zijn beschikbaar voor het realiseren van  duurzame energie en/of energiebesparing.

Rekentools, FAQ's en checklists

Kennisdocument

FAQ: ‘Checklist wet- en regelgeving verduurzaming & energie’.

In de checklist ‘wet- en regelgeving verduurzaming & energie’ leggen we uit waar je allemaal op moet letten bij het verduurzamen van gebouwen.

Kennisdocument

Excel business case: Energiebesparende maatregelen.

Wat is de het rendement en de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen? Daar helpt dit bestand je bij.

Kennisdocument

FAQ: Een introductie met de warmtepomp.

Dit document beantwoordt 8 veelgestelde vragen over warmtepompen. Het geeft je inzicht in de werking van een warmtepomp én of dit voor jouw situatie een geschikte verwarmingsmethode is.

Kennisdocument

Checklist: Kansen pakken met energiebesparing.

Dit document beschrijft welke maatregelen je kunt nemen om in jouw pand energie én geld te besparen. Dit draagt bij aan de toekomstbestendigheid en het comfort van je onderneming en/of instelling.

Kennisdocument

FAQ: Een introductie met ledverlichting.

Dit document beantwoordt 6 veelgestelde vragen over ledverlichting. Zo weet je of je of  ledverlichting voor jouw situatie geschikt is.

Kennisdocument

Excel business case: Zonnepanelen bij Salderen

Met een Excel-bestand bereken je heel eenvoudig wat je kunt verdienen door zonnepanelen op je (bedrijfs)dak te installeren. Het bestand geeft een inschatting van het rendement en de terugverdientijd.

Kennisdocument

Excel business case: Zonnepanelen met SDE+ subsidie

Dit document helpt je om te bepalen of het realiseren van zonnepanelen op je bedrijfsdak financieel aantrekkelijk is. Het geeft een inschatting van het financiële rendement op basis waarvan je 3 jouw zonne-energie project kan realiseren. Dit model kun je gebruiken als je grootverbruikersaansluiting vanaf 3 x 100 ampère hebt.

Vastgoed-verduurzaming

Kennisdocument

Inspiratiecasus: ‘Verduurzaming Vaartweg 67’.

Het pand aan de Vaartweg 67 in Lelystad is een prachtig voorbeeld van een stapsgewijze verduurzaming. Laat je inspireren! We geven ook een aantal tips om zelf aan de slag te gaan.

Mobiliteit

Kennisdocument

FAQ: Hernieuwbare brandstof eenheid (HBE)

In dit kennisdocument geven we antwoord op zeven veelgestelde vragen over hernieuwbare brandstof eenheden (HBE’S).

Kennisdocument

FAQ: Een introductie in elektrische vrachtwagens via 7 veelgestelde vragen

In dit kennisdocument geven we antwoord op zeven veelgestelde vragen over elektrische vrachtwagens.

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.