Zoek
Sluit dit zoekvak.

EEF, FEA en SSF organiseren op 7 oktober kenniscafé verduurzaming en sport

Om de energietransitie een impuls te geven, heeft de provincie Flevoland de Flevolandse Energie Agenda (FEA) en het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) opgericht. Een belangrijk doel van de FEA is om kennis te verspreiden onder relevante doelgroepen. Het EEF heeft recent bij een aantal Flevolandse (sport)verenigingen een energiescan laten uitvoeren om te kijken hoe de energiestromen binnen de clubs lopen en waar er mogelijkheden liggen voor besparen en duurzame energie opwekken. Om hier bekendheid aan te geven organiseren EEF, FEA samen met Sportservice Flevoland (SSF) het digitale FEA Kenniscafé verduurzaming en sport op 7 oktober.

Uit de energiescans is gebleken dat de clubs zo goed als allemaal dezelfde mogelijkheden voor verduurzaming hebben. Daarom hebben de FEA, het EEF en SSF besloten om een (digitale) informatiebijeenkomst met interessante sprekers te organiseren om de mogelijkheden van energiebesparing en duurzaam opwekken toe te lichten. Zij laten zien hoe zij de clubs/verenigingen daarbij kunnen helpen én er zijn mogelijkheden tot financiering.

FEA Kenniscafé verduurzaming en sport

Wij nodigen u graag uit voor het digitale FEA Kenniscafé verduurzaming en sport op donderdag 7 oktober van 16:30 uur tot ongeveer 18:00 uur. We praten u bij over verduurzaming van sportverenigingen en sportaccommodaties. Onder andere de gedeputeerden dhr. Fackeldey (o.a. energietransitie) en dhr. Hofstra (o.a. sport) zijn vanuit de Provincie Flevoland aanwezig. Daarnaast is een aantal Flevolandse sportverenigingen aanwezig die uit eigen ervaring vertellen wat de voordelen van het (kosteloze) verduurzamingstraject zijn.

Programma
16:30 – 16:45 uur opening kenniscafé verduurzaming en sport door dhr. Hofstra
16:45 – 17:10 uur het belang van verduurzaming door EEF, FEA, de Rabobank, SSF en de Provincie
17:10 – 18:00 uur Flevolandse voorbeelden met BSC Almere en SV Batavia’90 en Hocosto
18:00 – 18:15 uur resumé door dhr. Fackeldey

Digitaal kenniscafé
Het kenniscafé is te volgen via een livestream. In de chat kunt u vragen stellen. De vragen worden tijdens de uitzending in de chat of door de aanwezigen beantwoord. De link naar de livestream wordt via onze socialmedia kanalen gedeeld.

Meld u nu alvast aan, dan krijgt u de link voor de stream uiterlijk een aantal uren voor het kenniscafé toegestuurd.

Samenwerken en inspireren door FEA

In 2050 moeten we CO2-neutraal zijn, ook in Flevoland. Deze landelijke ambitie kan alleen gerealiseerd worden als er voldoende maatschappelijk draagvlak is en intensief samengewerkt wordt aan de energietransitie. Om dit draagvlak te creëren, is de Flevolandse Energieagenda (FEA) in het leven geroepen. Dit netwerk richt zich op het mobiliseren en ondersteunen van organisaties bij de ontwikkeling van kennis en projecten.

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is partner van de FEA. De ambitie van de partners uit het netwerk Flevolandse Energieagenda is om een goede bijdrage leveren aan de landelijke doelstellingen voor CO2-reductie. Dit doen zij onder andere door het opstellen van een Regionale Energie Strategie. FEA wil gebruik maken van de kracht en kansen van Flevoland. Iedere partner doet dit op op zijn eigen manier en op eigen tempo.

Alle expertise over verduurzaming

Het EEF levert u alle expertise over verduurzaming van uw (sport)vereniging. Wij helpen u bij het maken van een business case over bijvoorbeeld zonnepanelen, kijken met u mee naar uw huidige aansluiting etc. U kunt tijdens de FEA Kenniscafé bijeenkomst alle vragen stellen die u wilt om informatie te krijgen over energie besparen en opwekken. Mocht uw vereniging besluiten om maatregelen te gaan nemen, dan kunnen wij u helpen met een passende financiering. Wij zijn volstrekt onafhankelijk en door de provincie Flevoland in het leven geroepen om ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland te helpen met hun energieambities.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.