Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kennisplatform MKB-Klimaatwerk.nl helpt MKB-ers met maatregelen uit Klimaatakkoord

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de website MKB-Klimaatwerk.nl gelanceerd waarop MKB-ers informatie over de afspraken uit het Klimaatakkoord kunnen terugvinden. Welk effect heeft het Klimaatakkoord op het MKB? Welke zaken en maatregelen uit dit Energieakkoord zijn voor u als ondernemer van belang? Welke subsidies gelden voor uw bedrijf? Het kennisplatform MKB Klimaatwerk geeft u informatie die u nodig heeft. Én uiteraard helpt Energie Exprtisecentrum Flevoland (EEF) u graag verder.

EZK heeft in 2019 een zogenaamde MKB-impacttoets laten uitvoeren om de effecten van het Klimaatakkoord op het MKB inzichtelijk te maken. Uit deze impacttoets bleek onder andere dat veel ondernemers het lastig vinden om in te schatten wat het Klimaatakkoord van hen vraagt. Ook vinden zij de informatie van de overheid hierover vaak verwarrend. Er is namelijk te veel informatie beschikbaar, waardoor het voor veel MKB-ers (tijd-technisch) onmogelijk wordt een eigen beoordeling uit te voeren. Veel van hen zijn daarom afhankelijk van de informatieverstrekking vanuit hun branche.

Wat betekent het Klimaatakkoord voor uw bedrijf?

Bron foto en infographic: MKB-Klimaatwerk.nl

Kennisbank Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF)

Het MKB Klimaatwerk kennisplatform leidt u naar specifieke tools en websites die u kunnen ondersteunen bij het aanvragen van bijvoorbeeld een subsidieregeling. Ook EEF heeft een Kennisbank voor u beschikbaar waar u praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar vindt. Wij helpen u graag op weg om de nodige maatregelen voor uw bedrijf helder in kaart te brengen of u te helpen met uw subsidie aanvraag. Neem (vrijblijvend) contact met ons op: 085 4000 300 of stuur een e-mail aan info@eef-flevoland.nl.

Ontwikkelen, realiseren en financieren

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie. Het doel van EEF is het versnellen van de Flevolandse energietransitie. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpt het ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hiervoor heeft de provincie middelen toevertrouwd waarmee EEF in elke fase van een project kan helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland.

Hoe kunnen wij u helpen?

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.