Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Knipidee is 10 maanden per jaar energieneutraal: zó doen ze dat!

Als het gaat om de energietransitie, is het niet alleen de verantwoordelijkheid van overheden en inwoners. Ook bedrijven kunnen en moeten hun steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst. Maar hoe doen ze dat eigenlijk? Charlaine, eigenaar van Knipidee, een stoffen groothandel in Almere, vertelt in deze video hoe zij hun bedrijf hebben verduurzaamd.

Duurzaamheid in bedrijfsvoering

Drie jaar geleden verhuisde Knipidee naar een nieuw pand in Almere, niet alleen om te groeien als bedrijf, maar ook om duurzaamheid door te voeren in hun bedrijfsvoering. Het hele pand is voorzien van ledverlichting, er zijn 1500 zonnepanelen op het dak geplaatst en het kantoor heeft warmtepompen voor verwarming en verkoeling.

Kleding van gerecyclede petflessen

Het resultaat? Tien maanden per jaar is het bedrijf energieneutraal. Maar niet alleen het pand is verduurzaamd, ook de inkoop van stoffen is aangepakt. Klanten willen steeds vaker een duurzame collectie en Knipidee draagt daar graag aan bij. Zo worden er stoffen gemaakt van tweedehands kledingstukken en van gerecyclede petflessen.

Elektrische auto’s

Knipidee is nog niet klaar met verduurzamen. In de toekomst willen ze elektrische auto’s aanschaffen en blijven ze de ontwikkelingen in duurzame stoffen nauwlettend volgen. Charlaine heeft ook nog tips voor andere ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen: ‘Begin met het verduurzamen van je pand en kijk vervolgens naar je handel. Hoe eerder je begint, hoe beter het is voor het milieu, de energiekosten en de waarde van je vastgoed.’

Financiering energieproject

Wij zijn trots op bedrijven zoals Knipidee die laten zien dat duurzaam ondernemen mogelijk is. EEF financiert grote én kleine energie(besparings)projecten. Denk aan zonnepanelen, laadpalen, ledverlichting, isolatie en warmtepompen. Maar ook grootschalige projecten in zonne-energie, biomassa en geothermie. De verduurzamingsvoucher is speciaal bedoeld voor de investeringen die moeten worden gedaan in de ontwikkelfase. In de gratis online kennisbank vind je alle praktische en handige informatie overzichtelijk bij elkaar.

Wat zijn jouw plannen om te verduurzamen? We denken graag met je mee.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.