Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koel- en vriesbedrijf Kalter Marknesse

Realisatie van een PV-installatie met 3.119 zonnepanelen op het dak van koel- en vriesbedrijf Kalter in Marknesse

571 kWp
Vermogen
279 ton
CO2 reductie p.j.
250k euro
Financiering
Vreemd
Vermogen
in 2016
Uitgevoerd

Koel- en vriesbedrijf Kalter in Marknesse biedt koeloplossingen voor producten als aardappelen, uien, peen en witlof. Om een bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie hebben eigenaren Ronald en Nina Kalter met de PV-installatie op hun dak een volledig duurzaam koelhuis gecreëerd. In totaal wekken de 3.119 zonnepanelen jaarlijks 500.025 kWh per jaar op, wat genoeg is om zo’n 165 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

Het project is in 2016 voor de helft gefinancierd vanuit middelen van Kalter zelf. De andere helft is gefinancierd met een lening van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). De gehele investering van 250.000 euro wordt binnen 7 jaar terugverdiend.

Van duurzaam idee naar gerealiseerd project

Energie Expertisecentrum Flevoland draagt bij aan projecten voor zonne-energie, duurzame warmte, maar ook aan energiebesparende projecten voor bedrijven en gemeenten zoals het gebruik van ledverlichting. Initiatiefnemers in de provincie Flevoland die wij hebben geholpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van hun duurzame energie- en energiebesparingsproject zijn onder andere:

Ik kan ook hulp gebruiken bij mijn project!

Wil je ook je pand verduurzamen en energie besparen? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland met duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!