Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak het rendement van energiebesparende maatregelen eenvoudig inzichtelijk, ga naar de EEF Kennisbank

Steeds meer ondernemers starten met verduurzamen. En dat is heel logisch. Niet alleen heeft duurzaamheid de toekomst, ook is daarmee gemakkelijk geld te besparen. Maar hoe weet u wat het rendement van een energiebesparing is en hoe komt u er achter wat de terugverdientijd is van zo’n project? Om dit snel en eenvoudig zelf inzichtelijk te krijgen, heeft Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) een Excel business case ‘Energiebesparende maatregelen’ voor u opgesteld.

De Excel business case: ‘Energiebesparende maatregelen’ in onze Kennisbank is ontwikkeld om initiatieven en initiatiefnemers binnen de Provincie Flevoland te helpen bepalen wat het rendement en de terugverdientijd is van een investering in energiebesparing. Het helpt op een eenvoudige manier te bepalen of het realiseren van de betreffende energiebesparing financieel aantrekkelijk is voor u.

Download Excel business case: Energiebesparende maatregelen >

Vul de gegevens van uw project in in de Excelsheet en ontdek wat het rendement en de terugverdientijd is van uw eigen project. Wilt u weten welke maatregelen u kunt nemen om in uw pand energie én geld te besparen? Download dan hier onze Checklist ‘Kansen pakken met energiebesparing’.

Doe de EEF Energiescan

Wilt u zich verder verdiepen in de mogelijkheden van energiebesparing? Met de energiescan van EEF krijgt u een volledige inventarisatie van al uw energiebesparingsmogelijkheden wat de basis is voor een verduurzamingsplan. Makkelijk geld én energie besparen ligt binnen handbereik. De EEF energiescan:

  • geeft inzicht in uw huidige energieverbruik;
  • laat zien wat u kunt besparen;
  • houdt rekening met uw comfortwensen;
  • laat zien hoe gemakkelijk u uw investering terugverdient;
  • is het begin van een verduurzamingsplan; waarmee EEF u kan helpen realiseren.
Kunt u hulp of advies gebruiken bij uw project?

Heeft u vragen over energiebesparende maatregelen loopt u tegen uitdagingen aan? Neem dan contact op met Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Wij zijn een initiatief van de provincie Flevoland om de energietransitie te versnellen en helpen u graag met élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

[us_single_image image=”7841″ link=”|title:Provincie%20Flevoland||”][us_separator type=”invisible” size=”small”]

Kennisbank

Bent u op zoek naar praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar?
U vindt het in onze Kennisbank!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.