Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse kantoorpanden niet duurzaam genoeg: EEF kan helpen

Een kwart van de (grote) Nederlandse kantoren is niet energiezuinig genoeg. Dit schrijft de NOS deze week naar aanleiding van een inventarisatie van vastgoedadviesbureau Colliers. Ongeveer 25% van alle bedrijfspanden gebruikt nog te veel fossiele energie. En dat terwijl eigenaren verplicht zijn om een energielabel C of hoger te hebben vanaf 2023. Heeft u dat niet? Dan loopt u het risico op een boete of zelfs sluiting van het pand. Wacht dus niet langer met verduurzamen, maar zet vandaag nog de eerste stap in de richting van een duurzame toekomst. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) kan u daarbij helpen!

Verplichtingen rondom verduurzamen

Om de klimaatdoelstellingen te behalen, moet de uitstoot van CO2 drastisch omlaag. Energiebesparing draagt hieraan bij. Voor onder andere ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid zijn er daarom een drietal verplichtingen ingesteld als onderdeel van Wet Milieubeheer; dé milieuwet van Nederland. Deze verplichtingen zijn:

  • Zorgplicht: bedrijven moeten doelmatig met hun energieverbruik omgaan. Bij sprake van energieverspilling moet dit opgelost worden.
  • Informatieplicht: als bedrijf moet u aan de overheid rapporteren welke energiebesparende maatregelen u hebt uitgevoerd en welke u nog moet uitvoeren. Dit moet iedere vier jaar.
  • Energiebesparingsplicht: ook moet u energiebesparende maatregelen uitvoeren met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Deze energiebesparende maatregelen worden erkende maatregelen genoemd.

Start vandaag nog!

EEF is een initiatief van de provincie om de energietransitie te versnellen. Wij kunnen helpen bij de ontwikkeling en realisatie van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Met de EEF energiescan bijvoorbeeld, krijgt u een volledige inventarisatie van al uw energiebesparingsmogelijkheden. Ook ontvangt u daarbij een verduurzamingplan waarmee u direct aan de slag kunt. Heeft u financiering nodig voor uw duurzame energie- en energiebesparingsproject? Ook daarbij kan EEF u helpen! Wij hebben voor elk project een financieringsoplossing.

Neem vrijblijvend contact met ons op: 085 – 019 6282 of info@eef-flevoland.nl om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag! Samen maken wij Flevoland duurzaam.

Kennisbank

Bent u op zoek naar praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar?
U vindt het in onze Kennisbank!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.