Zoek
Sluit dit zoekvak.

Netcongestie centraal thema tijdens werkbezoek

EEF bezocht in januari samen met gedeputeerde Harold Hofstra VABO Composites en Concern voor Werk in Emmeloord. ‘We kregen een rondleiding en spraken uitgebreid over netcongestie. Een uitdaging waar beide bedrijven, die overigens ook buren zijn, mee te maken hebben’, vertelt Willem Enklaar, directeur van EEF.

Netcongestie

Door het overvolle stroomnet (netcongestie) kunnen de bedrijven hun zonnepanelen niet optimaal gebruiken. Ze kunnen hun stroom namelijk niet kwijt op het stroomnet. Als zij aan elkaar stroom zouden mogen leveren, zou dit probleem kleiner zijn. Maar dat is wettelijk nog niet toegestaan.

VABO Composites, gespecialiseerd in het maken van composieten elementen voor de maritieme en industriële sector, beschikt sinds kort over een zonne-energie installatie. Daarnaast investeerde het bedrijf in energiezuinige airconditioninginstallaties. EEF hielp bij de financiering ervan.

‘Een deel van de voorbereidingskosten is gefinancierd door middel van een verduurzamingsvoucher. Daarnaast verstrekten we een maatwerkfinanciering. We ondersteunden het bedrijf bovendien met expertise over de businesscase en de begeleiding van de realisatie van het project. Het verduurzamen van een pand is niet iets wat een ondernemer dagelijks doet. Wij kunnen met onze expertise en ons netwerk ondernemers veel werk uit handen nemen’, vertelt Willem Enklaar.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.